علائم درد لگن در بارداری چیست ؟
درد لگن در بارداری | اگر PGP دارید، معمولا فقط ناراحتی خفیفی در لگن یا پشت خود احساس میکنید. اما گاهی ممکن است درد به حدی شدید باشد که نشستن، ایستادن، راه رفتن و حرکت را برای فرد دشوار کند. بنابراین هر فردی سطوح متفاوتی از درد لگن در بارداری را تجریه میکند.
لق شدن رباطهای لگن معمولا باعث درد، ضربان یا سوزش میشود که میتواند در هر نقطهای از بالای استخوانهای لگن تا چینهای باسن، در جلو یا پشت ایجاد شود. برخی از زنان هنگام بلند کردن، خم شدن یا راه رفتن آن را احساس میکنند. همچنین در زنان مبتلا به درد لگن در بارداری بالا و پایین رفتن از پلهها، بلند شدن از حالت نشسته و چرخیدن در رختخواب دردناک است. در برخی از زنان درد در شب به خصوص پس از یک روز بسیار فعال، بدتر میشود.
همراه ما باشید با مطالب جالب و خواندنی دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :
- اتفاقات پیش رو بعد از پاره شدن کاندوم
- متخصص زنان و زایمان اصفهان دکتر نرگس علیان
- جراحی لاپاروسکوپی جهت درمان نازایی
- دکتر نرگس علیان جراح زنان و متخصص زنان و زایمان اصفهان
- بهداشت دستگاه تناسلی زنان
درد لگن بارداری چه زمانی خطرناک میشود؟
برخی از خانمها طی بارداری دچار عوارض جدی میشوند که به دنبال آن درد را تجربه میکنند. اگر درد لگن در بارداری همراه با علائم خاصی مانند تب و خونریزی باشد، حتما پزشک را در جریان بگذارید. در ادامه موارد دلایل درد لگن در بارداری، به مواقعی که خطر جدی میشود اشاره میکنیم :
۱. سقط جنین و درد لگن در بارداری
زمانی که خانمها در سه ماهه اول دچار درد شکم میشوند، باید نگران مشکلاتی از جمله سقط جنین بود. آمارها نشان میدهد که ۱۵ تا ۲۰ درصد از بارداریها به سقط جنین ختم میشوند. از علائم این عارضه میتوان به خونریزی و گرفتگی اشاره کرد که شبیه به درد قاعدگی است.
۲. زایمان زودرس
اگر درد مداوم و فشاری در لگن احساس میکنید که به صورت رفت و برگشتی است، میتواند از علائم زایمان باشد. اگر در یک الی چهار ساعت یا بیشتر انقباضات دارید و چنین انقباضاتی حتی با وجود دفع ادرار و دراز کشیدن به مدت دو ساعت ادامه دارد، باید به پزشک مراجعه کنید. اگر این علائم قبل از ۳۷ هفتگی باشد، به عنوان زایمان زودرس شناخته میشود.
۳. بارداری خارج از رحم
منظور از بارداری خارج از رحم نوعی بارداری است که تخمک در قسمتی غیر از رحم، اغلب در لوله فالوپ قرار میگیرد. چنین عارضهای معمولا از هر ۵۰ نفر خانم باردار ۱ نفر دچار چنین مشکلی میشود. در صورت وجود بارداری خارج از رحم، با گشاد شدن لوله فالوپ، درد و خونریزی شدید بین هفتههای ششم و دهم بارداری دارید.
اگر سابقه این عارضه را طی بارداری گذشته یا جراحی لگن، شکم یا لوله فالوپ، اندومتریوز، بستن لولهها و استفاده از IUD داشتهاید، ممکن است در معرض خطر بارداری خارج از رحم باشید. به کارگیری از تکنیکهای باروری غیر طبیعی نیز احتمال چنین خطری را افزایش میدهد. ادامه داشتن چنین بارداری ممکن نیست و نیاز به درمان فوری دارد.
۴. جدا شدن جفت
جفت منبع اکسیژن و مواد مغذی برای کودک طی بارداری است. معمولا روی دیوار رحم قرار میگیرد و تا هنگام تولد کودک از محل خود جدا نمیشود. تنها در موارد نادر امکان جدا شدن جفت از دیواره رحم وجود دارد، چنین حالت خطرناکی در سه ماهه سوم بسیار شایعتر است. درد ناشی از جدا شدن جفت شدید و ثابت است و به تدریج در قسمت پایین شکم بدتر میشود.
به دنبال این عارضه رحم سفت میشود و خونریزی که لخته ندارد، خواهید داشت. در برخی موارد با جدا شدن جفت زایمان رخ میدهد، در این صورت پزشک معمولا نوزاد را با سزارین اورژانسی به دنیا میآورد. در صورتی که جفت کمی جدا شده باشد، پزشک گاهی اجازه به ادامه بارداری میدهد تا مادر زایمان طبیعی را تجربه کند. اگر سابقه جدا شدن جفت، پره اکلامپسی، فشار خون بالا و ترومای شدید شکمی دارید، در معرض خطر ابتلا به جدا شدن جفت و درد لگن در بارداری خواهید بود.
۵. فیبروم رحم
فیبرومهای رحمی از تودههای غیر سرطانی بوده و طی سالهای باروری شایع هستند. بارداری فیبرومها را تحریک میکند تا بزرگتر شوند. زمانی که فیبروم به سرعت رشد میکند، همراه با درد است. در اغلب مواقع این عارضه طی بارداری مشاهده میشود.
۶. پارگی رحم
این عارضه نادر است؛ اما با این حال امکان ایجاد آن وجود دارد، به خصوص اگر جای زخمی از سزارین قبلی یا سایر جراحیهای شکمی داشته باشید. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، درد شدید ناگهانی در جای اسکار قبلی احساس میشود و برای مادر و کودک کشنده است. پارگیهای خارج از زمان زایمان، به دنبال ضربه به شکم ایجاد میشود. اگر بیماری در معرض خطر چنین مشکل جدی قرار گرفته باشد، باید علائم او جدی گرفته شود.
۷. پره اکلامپسی
پره اکلامپسی و سایر اختلالات مرتبط با فشار خون در ۵ تا ۸ درصد از خانمهای باردار رخ میدهد. این عارضه معمولا پس از هفته ۲۰ بارداری ایجاد میشود، به همین جهت در هر بار مراجعه به پزشک، فشار خون بررسی میشود. نکته مهمی که وجود دارد، فشار خون بالا روند رشد جنین را کند میکند.
این عارضه در بارداری خطر جدا شدن جفت را نیز افزایش میدهد، به طوری که جفت قبل از زایمان از دیواره رحم جدا میشود. اگر این بیماری شدید باشد، باعث علائمی از جمله درد در قسمت بالای راست شکم، حالت تهوع، سردرد، اختلالات بینایی و تورم میشود. اگر مشکوک به پره اکلامپسی هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
۸. پیچ خوردگی تخمدان
یکی دیگر از دلایل نادر درد گن در بارداری مرتبط با پیچ خوردگی تخمدان است. پیچ خوردگی در هر مرحلهای از بارداری امکان پذیر است؛ اما در مراحل ابتدایی بیشتر گزارش میشود. یک عامل خطر، القای تخمک گذاری است که باعث بزرگتر شدن تخمدانها میشود. از علائم این بیماری میتوان به درد زیر شکم، حالت تهوع و تب اشاره کرد.
۹. آپاندیسیت
حتی زمانی که بارداری هستید، امکان التهاب آپاندیس وجود دارد. در این مواقع بیمار دچار درد در قسمت پایین راست شکم خود میشود. آپاندیسیت نیاز به جراحی اورژانسی برای خارج کردن آپاندیس دارد تا از خطر پارگی جلوگیری شود.
بدون دیدگاه