رژیم غذایی مخصوص درمان تنبلی تخمدان

متخصص زنان و زایمان اصفهان | رژیم غذایی مخصوص درمان تنبلی تخمدان

رژیم مخصوص تنبلی تخمدان

رژیم غذایی درمان تنبلی تخمدان | افزایش ترشح هورمون مردانه آندروژن در بدن خانم‌ها، باعث ایجاد بیماری زنانه‌ای به نام تنبلی تخمدان (pcos) می‌شود. تنبلی تخمدان خطرناک نیست اما تاثیر منفی روی تعادل هورمونی دارد و همین امر زمینه را برای ابتلا به بیماری‌های دیگر و به‌هم ریختن چرخه قاعدگی مهیا می‌سازد. این درحالیست که می‌توان با داشتن یک رژیم غذایی مناسب، تاحدود زیادی علائم این بیماری را مدیریت کرد و کاهش داد. البته هم‌زمان هم لازم است تا با یک متخصص زنان و زایمان در ارتباط باشید و همه چیز را در این رابطه کنترل کنید.

در ادامه این مطلب با ما همراه باشید زیرا قرار است تا غذاهای مجاز در رژیم تنبلی تخمدان را به شما معرفی کرده و تمامی بایدها و نبایدهای آن را مورد بررسی قرار دهیم.


همراه ما باشید با مطالب جالب و خواندنی دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :


برای تنبلی تخمدان چه بخوریم؟

مقاومت به انسولین یکی از نشانه‌های اصلی تنبلی تخمدان است، بنابراین رژیم غذایی شما باید شامل موادی باشد که مقاومت بدن به انسولین را کاهش دهد. البته درنظر داشته باشید که برای داشتن یک برنامه غذایی مناسب بهتر است با پزشک خود مشورت کنید؛ پزشک متخصص با بررسی شرایط جسمی و عمومی شما و با در نظر گرفتن داروهایی که مصرف می‌کنید، یک برنامه و رژیم غذایی مناسب به شما پیشنهاد می‌کند. به‌طورکلی مصرف مواد غذایی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم، به کسانی که دچار تنبلی تخمدان هستند، توصیه می‌شود:

 متخصص زنان و زایمان اصفهان | سبزیجات دارای برگ‌های سبز و گوشت‌‌ها۱. سبزیجات

سبزیجات سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. مصرف این گروه غذایی به کاهش وزن، بهبود حساسیت به انسولین و کاهش التهاب کمک می‌کند. سبزیجات توصیه شده برای رژیم غذایی تنبلی تخمدان عبارتنداز:

  • سبزیجات برگ سبز تیره مانند کلم بروکلی، اسفناج، کاهو و کلم پیچ
  • سبزیجات چلیپایی مانند کلم، گل کلم، بروکلی و کلم بروکسل
  • سبزیجات ریشه‌ای مانند هویج، چغندر، سیب‌زمینی شیرین و تربچه.

۲. مصرف میوه‌ها برای درمان و کنترل تنبلی تخمدان

میوه‌ها نیز سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند و افرادی که باید یک رژیم غذایی مناسب تنبلی تخمدان داشته باشند، باید مصرف میوه‌ها را در اولویت قرار دهند. با مصرف میوه می‌توانید درکنار دریافت ویتامین‌های لازم و ضروری بدن، وزن خود را کاهش دهید. از میوه‌های مفید برای تنبلی تخمدان که می‌توانند حساسیت بدن به انسولین را کاهش داده و به کاهش التهاب کمک کنند عبارتنداز:

  • میوه‌های حاوی آنتی‌اکسیدان مثل خانواده توت‌ها، توت‌فرنگی، زغال‌اخته، بلوبری و تمشک
  • میوه‌های حاوی ویتامین C مانند پرتقال، گریپ‌فروت، لیمو و کیوی

۳. پروتئین‌های بدون چربی یا کم‌چربی

برای بهبود یا کاهش علائم تنبلی تخمدان باید در رژیم غذایی خود مواد خوراکی حاوی پروتئین بدون چربی را بگنجانید. مصرف غذاهایی مثل ماهی، مرغ، تخم‌مرغ، حبوبات و آجیل حجم عضلات بدن شما را حفظ کرده و درکنار آن می‌توانید کاهش وزن داشته باشید.

۴. چربی‌های سالم

این نوع از ضرورت‌های رژیم غذایی تنبلی تخمدان است. چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، روغن نارگیل، آووکادو و آجیل به بهبود سلامت قلب کمک کرده و در کنترل علائم تنبلی تخمدان موثر هستند.

متخصص زنان و زایمان اصفهان | غذاهای غنی از کلسیم و ویتامین D

چه غذاهایی باید از رژیم غذایی تنبلی تخمدان حذف شوند؟

رژیم غذایی تنبلی تخمدان تنها محدود به مواد غذایی که باید مصرف کنید، نیست! باید بدانید که برای تنبلی تخمدان چه چیزاهایی نخورید و آنها را از رژیم غذایی روزمره خود حذف کنید. به افرادی که با تنبلی تخمدان درگیر هستند و تحت درمان قرار دارند توصیه می‌شود که تاحدامکان این مواد غذایی را مصرف نکنند:

۱. قندهای افزوده

قندهای افزوده کالری بالایی دارند و می‌توانند باعث افزایش وزن و مقاومت به انسولین شوند و در بسیاری از غذاهای فرآوری‌شده مانند نوشابه، آب‌نبات، آبمیوه‌ها و شیرینی‌جات یافت می‌شوند.

۲. چربی‌های اشباع و ترانس

چربی‌های اشباع و ترانس می‌توانند باعث افزایش کلسترول LDL (بد) و کاهش کلسترول HDL (خوب) شوند. این نوع در گوشت قرمز، لبنیات پرچرب و روغن‌های نارگیل و روغن نخل یافت می‌شوند. چربی‌های ترانس در برخی از غذاهای فرآوری‌شده مانند غذاهای سرخ‌شده، کراکر و کیک‌ها نیز وجود دارد.

۳. کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده

کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند نان سفید، برنج سفید و پاستا کالری بالایی دارند و می‌توانند باعث افزایش قند خون و افزایش وزن شوند. موضوعی که برای افراد مبتلا به تنبلی تخمدان خط قرمز است.

متخصص زنان و زایمان اصفهان | عارضه تنبلی تخمدان و شانس بارداری

با رژیم غذایی مناسب، تنبلی تخمدان را درمان کنید!

شاید این موضوع کمی دورازذهن به نظر برسد، اما واقعیت این است که سبک زندگی شما تاثیر زیادی در کنترل و درمان تنبلی تخمدان دارد. مواد غذایی مصرفی شما تاحدود زیادی می‌تواند در درمان یا بهبود علائم این بیماری موثر باشد. بنابراین بهتر است در کنار مشاوره پزشکی، از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید تا یک رژیم غذایی مناسب به شما پیشنهاد کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید