درمان کیست تخمدان ؛ روشهایی که باعث بهبودتان میشوند!
درمان کیست تخمدان | اغلب بانوان حداقل برای یکبار هم که شده با مسئله کیست تخمدان در طول زندگی خود مواجه میشوند. این عارضه که استرس، سبک زندگی غلط و عادت غذایی نادرست علل اصلی بروز آن هستند، در چرخه قاعدگی بانوان اختلال ایجاد میکند و در شرایط حاد ممکن است مشکلات جدی را برای آنها در پی داشته باشد. برای همین کمک گرفتن از پزشک متخصص زنان برای درمان و کنترل این بیماری بسیار ضروری است.
همراه ما باشید با مطالب جالب و خواندنی دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :
- تولد نوزاد عزیزمون با دو دور بند ناف دور گردن
- متخصص زنان و زایمان اصفهان دکتر نرگس علیان
- چرا دچار افتادگی لگن می شویم ؟
- دکتر نرگس علیان جراح زنان و متخصص زنان و زایمان اصفهان
- از کورتاژ تشخیصی تا کورتاژ درمانی
درمان کیست تخمدان آیا واقعا امکانپذیر است؟
کیستهای تخمدان تودههایی هستند که داخل تخمدان یا روی آن ایجاد میشوند. کیست تخمدان ممکن است در تخمدان چپ یا راست یا در هر دو به صورت همزمان ایجاد شود. علائم کیست تخمدان با توجه به محلی تشکیل کیست متفاوت است. بهعنوان مثال، درد شکمی یکی از علائم بروز کیست در تخمدان چپ محسوب میشود.
کیستهای تخمدان انواع مختلفی دارند که اغلب خوشخیم و بیضرر هستند و نیاز به مداخلات دارویی یا پزشکی ندارند. در مقابل برخی کیستها ممکن است مشکلات جدی مانند نامنظم شدن قاعدگی، احتمال ابتلا به دیابت، ناباروری و گاهی سرطان تخمدان و رحم را در بدن ایجاد کنند.
درمان کیست تخمدان
درمان کیست تخمدان به عوامل مختلفی مانند نوع کیست، اندازه آن، سن بیمار و عامل ایجاد کیست بستگی دارد و بسته به صلاحدید پزشک درمان مناسب برای آن تجویز میشود. در ادامه به برخی مداخلات پزشکی و درمانهای دارویی مؤثر بر کیست تخمدان میپردازیم:
چکاپ منظم
اگر احتمال بدخیم بودن کیست وجود نداشته باشد یا روند رشد کیست تخمدان سریع نباشد، اولین پیشنهاد پزشک به شما این خواهد بود که بدون مصرف دارو، مدتزمان مشخصی را صبر کنید و پس از آن سونوگرافی و آزمایشهای لازم را تحتنظر پزشک انجام دهید. اغلب کیستها بدون دردسر از بین میروند، اما اگر در روند چکاپ همچنان کیست در تخمدانهای شما دیده شوند، پزشک باتوجه بهروند رشد آن اقدامات لازم را انجام خواهد داد. اگر یائسه شدهاید، بهتر است هر چهار ماه یکبار به مدت یک سال تحتنظر پزشک باشید و سونوگرافی و آزمایش خون انجام دهید؛ خطر ابتلا به سرطان تخمدان در خانمهای یائسه کمی بیشتر است.
تجویز دارو برای درمان کیست تخمدان
در مرحله بعدی پزشک معمولا داروهایی مثل قرصهای ضدبارداری که از ایجاد کیستهای جدید جلوگیری میکنند، تجویز خواهد کرد. مصرف قرص متفورمین نیز از دیگر داروهایی است که بسته به شرایطی بدنیتان، ممکن است پزشک برایتان تجویز کند.
جراحی کیست تخمدان
اگر کیستها علائم شدید ایجاد کنند و بزرگتر شوند ممکن است پزشک شما جراحی را پیشنهاد بدهد. جراحیهای مختلفی برای برداشتن کیست تخمدانها وجود دارد که نوع جراحی با توجه به نوع کیست و اندازه آن تعیین میشود. یکی از عملهای پرطرفدار در این رابطه، عمل لاپاراسکوپی رحم و تخمدان است.
راهحلهای ساده خانگی برای پیشگیری از کیست تخمدان
علاوه بر دریافت کمک پزشکی و مصرف دمنوشهای مفید، انجام برخی اقدامات آسان میتواند به شما در کنترل و حتی پیشگیری از بروز کیستهای تخمدان کمک کند:
اصلاح سبک زندگی
مهمترین راهکار برای درمان کیست تخمدان، اصلاح سبک زندگی است. در اکثر مواقع برای درمان کیستهایی که خودبهخود از بین نمیروند، علاوه بر مصرف دارو باید سبک زندگی خود را تغییر دهید. تغذیه مناسب و اضافهکردن ورزش به برنامه روزانهتان، از مهمترین اقداماتی است که برای اصلاح سبک زندگی باید انجام دهید.
علاوه بر این، باید چارچوبی برای تغذیه خود در نظر بگیرید و مصرف مواد غذایی مضر مانند روغنهای اشباع شده، قند و شکرهای ساده، شیرینی و کیکهای فراوری شده را تا حد ممکن کاهش دهید. با مصرف غذاهای سالم و مفید، به تخمدانها کمک میکنید که بهتر کار کنند. کاهش وزن نیز تاثیر زیادی بر درمان کیست تخمدان دارد. اگر اضافه وزن دارید، با رژیم غذایی مناسب و ورزش، برای کاهش آن تلاش کنید.
مدیتیشن و یوگا
با توجه به اینکه اضطراب و استرس تعادل هورمونها را بهم میزند و از اصلیترین علل بروز کیست تخمدان محسوب میشود، مدیتیشن و یوگا با کاهش اضطراب و استرس شما را در پیشگیری از بروز کیست تخمدان یا تسریع درمان آن یاری میرسانند.
تنظیم ساعت خواب
بدن برای ترشح هورمونهای مختلف به استراحت نیاز دارد. اگر شما ساعت خواب مشخصی نداشته باشید، ممکن است بدن نتواند بهدرستی هورمونها را ترشح کند و همین امر سبب تشدید کیست تخمدان شود. از این رو، باید خواب منظم شبانه را جدی بگیرید و برای بهبود کیفیت آن، اقدامات لازم را انجام دهید.
بدون دیدگاه