زایمان به روش طبیعی
از زایمان طبیعی نترسید. باید بدانید که عوارض این نوع زایمان از موارد دیگر بسیار کمتر است و بیشتر زنان در سراسر دنیا از همین روش استفاده میکنند. اگر درباره این موضوع به اندازه کافی بدانید و اطلاعات خود را بالا ببرید، ترسها و نگرانیهایتان به طور قابل ملاحظهای کم میشوند. برای مشورت با پزشک و قرارگرفتن تحت نظر آنها باید به متخصص زنان و زایمان اصفهان مراجعه کنید.
همراه ما باشید با مطالب جالب و خواندنی دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :
- بررسی سیستم ایمنی زنان در دوران پریود
- قرص اورژانسی روشی برای جلوگیری از بارداری
- دمای پایه بدن (BBT) برای تشخیص تخمک گذاری
- فوبیا رابطه جنسی – Erotophobia
- متخصص زنان و زایمان اصفهان دکتر نرگس علیان
- آنچه باید در مورد پساقاعدگی بدانید :
- خواب زیاد و خواب آلودگی در بارداری
- دکتر نرگس علیان جراح زنان و متخصص زنان و زایمان اصفهان
- هر ماه چه تعداد تخمک از دست رفته داریم ؟
- آشنایی با جایگزین های جراحی هیسترکتومی
مراقبتهای بعد از زایمان طبیعی چیست؟
با به دنیاآوردن نوزاد، مراقبت و نیاز به توجه به مادر کم نمیشود. باید با نکات مراقبتی مادر و نوزاد در این زمینه آشنا باشید تا روند سرپاشدن مادر و رشد بچه به خوبی پیش برود.
برای مادر
مراقبت از خود بعد از زایمان طبیعی بسیار مهم است. به توصیههای زیر در این زمینه توجه کنید:
- استراحت کنید؛ تا جایی که میتوانید به بدن استراحت بدهید تا به حالت اولیه بازگردد. این موضوع در هفتههای نخست بعد از بارداری اهمیت دارد.
- اجسام سنگین بلند نکنید؛ در دوران بهبود و بازیابی سلامتی نباید چیزی سنگینتر از نوزادتان بلند کنید.
- دستها را زیاد بشویید؛ شاید بدیهی به نظر برسد اما گوشزدکردن آن خالی از لطف نیست. با شستن دستها از پخش باکتریها و ویروسهای احتمالی جلوگیری کنید.
- کمتر از پله بالا بروید؛ برای رسیدن به بهبودی کامل بدن بعد از زایمان طبیعی، زیاد از پلهها بالا و پایین نروید.
- منطقی عمل کنید؛ بعضی از مادران میخواهند در نگهداری از نوزاد سنگ تمام بگذارند و کارهایی غیرضروری مانند حمامکردن زیاد را در برنامهشان قرار میدهند. نگاهی منطقی داشته باشید و بیهوده خود را خسته نکنید.
- از مهمانداری پرهیز کنید؛ لازم نیست که پذیرای مهمانان پرشمار باشید. به خود و خانوادهتان زمانی خصوصی برای بهترشدن و عادتکردن به شرایط جدید بدهید.
- مراقب افسردگی باشید؛ نوسانات هورمونی میتواند باعث بروز افسردگی و اضطراب شود. اگر دچار این حالتها هستید، بدانید که طبیعی است و باید مراقب خود باشید.
- طولانیشدن این مشکل نیاز به پیگیری جدی دارد.
برای نوزاد
در نگهداری از نوزاد باید حواستان را حسابی جمع کنید. بهتر است که در روزهای نخستِ پس از زایمان از کمک دیگران استفاده کنید. حواستان باشد که:
- نوزاد را با پوشاندن ۱ تا ۲ لایه لباس بیشتر نسبت به بزرگسالان گرم نگه دارید.
- به نظافت نوزاد اهمیت بدهید و مراقب بند ناف باشید.
- فقط به نوزاد، شیر مادر بدهید.
- نوزاد را به پشت یا پهلو بخوابانید.
- بهتر است که نوزاد را در معرض نور خورشید قرار ندهید.
- نگذارید که نوزاد در محیطی پر از دود بماند.
چه افرادی نباید زایمان طبیعی انجام دهند؟
زایمان طبیعی از رایجترین روشهای به دنیاآوردن بچه در دنیا است اما بعضی از افراد به دلایل زیر نمیتوانند از این راهکار استفاده کنند:
- اضطراب و ترس زیاد دارند.
- در معرض خطری جدی هستند.
- موقعیت قرارگیری بچه نامناسب است.
- تحمل درد مادر ضعیف است.
- اندازه بچه و لگن مناسب این کار نیست.
اضطراب و ترس
بعضی از زنان ترس و اضطراب بسیار زیادی از زایمان طبیعی دارند. اگر این موضوع بهشدت اعصاب فرد را تحتتأثیر قرار میدهد، بهتر است که بهجای زایمان طبیعی به روشهای دیگر فکر کند.
قرارداشتن در معرض خطر
مادرانی که دچار بیماریهایی مانند فشار خون بالا، دیابت یا تیروئید هستند، بهتر است از روشهای دیگر زایمان استفاده کنند. اگر به یکی از این شرایط یا بیماریهای دیگر دچار هستید، باید درباره انتخاب روش زایمان با پزشکتان مشورت کنید.
موقعیت نامناسب بچه
اگر موقعیت بچه در رحم طوری باشد که ابتدا پاها یا نواحی بدنش بهجز سر از دهانه رحم خارج میشوند، بهتر است که دور زایمان طبیعی خط کشیده شود.
تحمل درد ضعیف
آستانه تحمل درد در بعضی از افراد پایین است. زایمان طبیعی هم مسیر پرچالشی است که با درد و فشار زیادی همراه میشود. کسانی که نمیتوانند از تحمل درد بسیار آن برآیند، نباید زایمان طبیعی را تجربه کنند.
اندازه لگن و نوزاد
بعضی از زنان لگن کوچکی دارند اما وزن و اندازه بچه موجود در رحمشان بزرگ است. این دسته از افراد بهسختی میتوانند از پس زایمان طبیعی برآیند و بهتر است که روشهای دیگر را امتحان کنند.
عوارض زایمان طبیعی چیست؟
بعد از زایمان طبیعی، امکان بروز عوارضی عاطفی یا جسمانی وجود دارد. از جمله آنها باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- یبوست
- پفکردن و تورم سینهها
- نوسانات خلقوخو
- درد و زخم در واژن
- خونریزی واژنی
- هموروئید یا بواسیر
- دردهای انقباضی
- ترشح لوچیا (نوعی ترشح واژنی)
- سردرد، گُرگرفتگی یا تعریق ناشی از نوسانات هورمونی
بعضی از زنان، بعد از زایمان طبیعی دچار اضطراب و افسردگی میشوند. تغییرات هورمونی باعث بروز احساساتی مانند غم میشود. این احساسات چند هفته بعد از زایمان هم با مادر همراهاند. اگر مدت آنها طولانی شود، نیاز به پیگیری جدی به وجود میآید.
زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین؟
شرایط هر فرد با دیگری متفاوت است. بنا به اینکه وضعیت قرارگرفتن نوزاد، شرایط روحی و جسمی مادر چگونه است، پزشکان درباره نوع زایمان تصمیمگیری میکنند. زایمان طبیعی مزایای زیادی دارد و رایجترین شکل به دنیاآوردن بچه در تمام دنیا است.
با این حال، باید بدانید که گاهی بعضی از افراد باید به سراغ انتخاب زایمان به روش سزارین بروند. هر مورد با دیگری متفاوت است. در شرایط عادی و زمانی که همهچیز مطلوب است، زایمان به شیوه طبیعی بیشتر توصیه میشود.
بدون دیدگاه