درمان و پیشگیری عفونت قارچی واژن


درمان عفونت قارچی واژن

اگر فرد مطمئن باشد که به عفونت قارچی واژن مبتلا است، می‌تواند این مشکل را با مصرف کرم‌هایی که می‌توان بدون داشتن نسخه از داروخانه خریداری کرد، به راحتی برطرف کند. میکونازول (miconazole) و باتوکونازول (butoconazole) از جمله این داروها هستند. علاوه بر این درمان‌های خانگی هم برای عفونت قارچی واژن وجود دارند، با این همه هیچ‌گونه شواهد بالینی دال بر موثر بودن این روش‌ها وجود ندارد.

زمانی که فرد این کرم‌ها را مصرف می‌کند، برای اینکه زودتر به نتیجه‌ مورد نظر برسد و زودتر علائم این عفونت برطرف شوند، بهتر است از لباس‌های زیر کتانی استفاده کند. در این مدت گرفتن حمام آب گرم به همراه نمک اپسوم یا منیزیوم سولفات (Epsom salt) به کم شدن شدت خارش بدن کمک بسیار زیادی می‌کند.

از آغاز شروع فرایند درمان سه تا هفت روز طول می‌کشد که علائم بیماری به صورت کامل برطرف شوند. برای اینکه مطمئن شوید که عفونت به صورت کامل برطرف شده باید مراحل درمان را به درستی و به صورت کامل انجام داد. اگر علائم بیماری کماکان پا برجا باشند، حتما به دکتر زنان مراجعه کنید. پزشک می‌تواند تشخیص دهد که آیا علائم عارضه مربوط به عفونت قارچی واژن است یا خیر و در صورت لزوم پزشک داروهای خوراکی و یا ضد قارچ‌های قوی‌تری را تجویز خواهد کرد.


همراه ما باشید با مطالب جالب و خواندنی دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :


 متخصص زنان و زایمان اصفهان |  درمان و پیشگیری عفونت قارچی واژن

راه‌های پیشگیری از عفونت قارچی واژن چیست؟

پیشگیری از عفونت‌های قارچی واژن در همه‌ زنان ممکن نیست، ولی از آن‌جایی که ابتلا به این دسته عفونت‌ها بوی بدی را در اطراف واژن و ناحیه‌ تناسلی زن ایجاد می‌کند، با انجام اقدامات ساده‌ای می‌توان شدت بوی نامطبوع را کم‌تر کرد. ۷۵ درصد از زنان حداقل یکبار در طول عمر خود به عفونت‌های قارچی واژن مبتلا می‌شوند،

  1. پوشیدن لباس زیر مناسب: بهتر است از لباس‌های زیر کتانی و نخی استفاده کنید. کتان گرما و رطوبت را درون خود نگه نمی‌دارد و اجازه می‌دهد که محیط خشک بماند . و نقش بسیار مهمی هم در جلوگیری از عفونت‌های قارچی واژن ایفا می‌کند.
  2. از دوش واژینال (douche) استفاده نکنید: محصولات بهداشتی مخصوص بانوان، خصوصاً دوش واژینال می‌تواند تعادل مقدار باکتری‌ها و فلور طبیعی واژن را بر هم بزند. این محصولات برخی از باکتری‌های خوب و مفید منطقه واژن که نقشی اساسی در مبارزه با عفونت‌ها دارند را از بین می‌برد.
  3. از اسپری‌های خوشبوکننده‌ واژینال و دیگر محصولات عطردار استفاده نکنید: از محصولات معطری همچون اسپری واژینال، پد و تامپون معطر، صابون معطر و غیره استفاده نکنید.
  4. از وان آب گرم کم‌تر استفاده کرده و تعداد دفعات حمام کردن را کاهش دهید: گرما و رطوبت هیچ‌وقت دوست شما نخواهند بود.
  5. دیابت خود را کنترل کنید: اگر به دیابت مبتلا هستید، قند خون خود را کنترل کرده و آن را همیشه در سطح نرمال نگه دارید.
  6. لباس‌های خیس خود را مرتب عوض کنید: بعد از شنا و یا باشگاه حتماً لباس‌های خیس خود را عوض کنید . و هرگز در حالی که لباس خیس به تن دارید، ننشینید.
  7. پوشیدن لباس‌های گشاد: از پوشیدن شلوارهای جین، دامن، لباس زیر، لگ و جوراب شلواری تنگ خودداری کنید. لباس‌های تنگ دمای بدن را بالا برده و رطوبت موجود در اطراف اندام تناسلی زنانه را افزایش می‌دهد. همین مسئله ابتلا به عفونت‌های قارچی واژن را افزایش خواهد داد.
  8. آنتی بیوتیک‌ها را فقط در مواقع ضروری مصرف کنید: آنتی بیوتیک‌ها در مواقع سرماخوردگی اثرات شفا بخشی ندارند، زیرا که سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است . و آنتی‌بیوتیک تنها برای از بین بردن باکتری‌ها موثر است . و مصرف خودسرانه‌ آن باعث از بین رفتن باکتری‌های مفید بدن هم خواهد شد.
  9. در سرویس بهداشتی بعد از اجابت مزاج همیشه خود را از قسمت جلو به سمت عقب تمیز کنید.
  10. در هنگام دوره‌ی ماهیانه پد بهداشتی و تامپون خود را مرتب در طول روز عوض کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید