عارضه درد لگن و کمردرد در بارداری

متخصص زنان و زایمان اصفهان | عارضه درد لگن و کمردرد در بارداری

چه کسانی در بارداری دچار درد لگن می‌شوند؟

درد لگن در بارداری | برخی از افراد بیشتر از دیگران به PGP مبتلا می‌شوند؛ اگر قبل از بارداری، درد کمر یا لگن داشته‌اید یا در بارداری قبلی PGP داشته‌اید، احتمال ابتلا به PGP در بارداری فعلی شما بیشتر است. همچنین اگر آسیب کمر یا لگن داشته‌اید، احتمال درد لگن در بارداری افزایش پیدا می‌کند. از سایر عوامل خطر برای PGP می‌توان به تعداد دفعاتی که باردار بوده‌اید، کارهای سخت بدنی، اضافه وزن، ناراحتی روانی یا سیگار کشیدن اشاره کرد.


همراه ما باشید با مطالب جالب و خواندنی دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :


متخصص زنان و زایمان اصفهان | 9 زمان خطرناک برای بروز درد لگن در بارداری

درد لگن در بارداری چگونه تشخیص داده می‌شود؟

اگر در دوران بارداری در لگن احساس درد می‌کنید، مهم است که به پزشک یا ماما خود اطلاع دهید. آنها مطمئن می‌شوند که درد به دلیل مشکلات دیگری که ممکن است خطرناک باشد نیست و گزینه‌هایی برای تسکین درد به شما ارائه می‌دهند. دکتر زنان شما را معاینه می‌کند و ممکن است از شما بخواهد که آزمایش‌های حرکتی خاصی را انجام دهید تا مشخص شود درد از کجا می‌آید.

در برخی موارد برای تشخیص دقیق علت درد لگن در بارداری، سونوگرافی یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) برای بررسی بافت نرم و استخوان‌ها انجام می‌شود. درمان درد لگن در بارداری چندین استراتژی وجود دارد که می‌توانید از آنها برای کنترل درد لگن در بارداری استفاده کنید. ابتدا با بررسی دقیق فعالیت‌های روزانه خود علت احتمالی ایجاد درد را شناسایی کنید و سعی کنید آن فعالیت‌ها را تنظیم یا از انجام آنها اجتناب کنید.

به عنوان مثال، می‌توانید از پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند و ایستادن روی یک پا خودداری کنید. همچنین می‌توانید فعالیت‌های تحمل وزن مانند بالا رفتن از پله‌ها یا راه رفتن و ایستادن برای مدت طولانی را کاهش دهید. همچنین فعالیت‌هایی که به لگن فشار وارد می‌کنند، مانند سوار و پیاده شدن از ماشین، یا چمباتمه زدن را ترک کنید؛ بهتر است حتما از توالت فرنگی در دوران بارداری استفاده کنید. پوشیدن لباسی که از لگن حمایت کند مانند کمربندهای مخصوص می‌تواند باعث کاهش درد لگن شود.

از یک فیزیوتراپیست بخواهید تا اطلاعات بیشتری در مورد لباس‌های حمایت کننده لگن به شما بدهد. همچنین می‌توانید از پزشک یا داروساز در مورد داروهایی که به شما در کنترل درد کمک می‌کنند مانند پاراستامول و انواع مسکن‌های مجاز در بارداری بپرسید تا بتوانید به فعالیت‌های روزانه خود ادامه دهید.  فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی نیز به کاهش درد لگن و اصلاح مشکل ایجاد کننده درد کمک می‌کنند.

متخصص زنان و زایمان اصفهان | 8 دلیل شایع درد لگن در دوران بارداری

روش‌های خانگی تسکین درد لگن در بارداری

اگرچه درمان‌های زیادی وجود دارد، اما ممکن است درد لگن در دوران بارداری به طور کامل خوب نشود. در این زمان می‌توانید اقداماتی را برای جلوگیری از بدتر شدن آن انجام دهید. بسیاری از زنان از بیش از یکی از این تکنیک‌ها برای به حداکثر رساندن تسکین خود استفاده می‌کنند:

  1. یک حمام گرم و نه داغ بگیرید یا زیر دوش بایستید و اجازه دهید آب به پشت شما برخورد کند.
  2. یک ماساژ قبل از تولد را از یک ماساژدرمانگر معتبر دریافت کنید.
  3. کمربند یا گنی که پشتیبان لگن باشد را امتحان کنید؛ این گن می‌تواند رحم را از فشار دادن به لگن به سمت پایین حفظ کند.
  4. کفش‌های پاشنه‌دار مناسب با قوس خوب بپوشید.
  5. از حرکات سریع و چرخش‌های تند و ناگهانی در ناحیه کمر خودداری کنید.
  6. به طور منظم ورزش‌های مخصوص بارداری را انجام دهید.

آیا درد لگن روی زایمان تأثیر می‌گذارد؟

با نزدیک شدن به موعد زایمان، مطمئن شوید که پزشک وضعیت شما را مجددا ارزیابی کرده و میزان درد و دامنه حرکتی شما را بررسی کرده است؛ به خصوص اگر قصد انجام اپیدورال را دارید. بسته به تحرک شما، در اینجا چند موقعیت جایگزین برای زایمان آورده شده است:

زانو زدن در حالی که شخصی از پشت شما را حمایت می کند، به پهلو دراز کشیده و کسی پای شما را نگه می دارد، یا به دنیا آوردن نوزاد به صورت چهار دست و پا.

اگر بی‌حسی اپیدورال یا بی‌حسی نخاعی را انتخاب کنید، می‌توانید در حالی که بی‌حس هستید، رباط‌های حساس خود را بیش از حد کشیده کنید. این نکته را با پزشک خود در میان بگذارید تا بتوانید برای جلوگیری از این مشکل برنامه‌ریزی کنید.

بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان | دردهای کاذب زایمانی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

اگر هر احساس غیرطبیعی در بارداری داشتید، حتما به پزشک معالج خود اطلاع دهید. در صورت وجود چنین علائمی باید به پزشک مراجعه کنید:

  • درد لگن در بارداری به حدی است که قادر به راه رفتن نیستید.
  • خونریزی
  • تب و لرز
  • سردرد شدید
  • سرگیجه
  • تورم ناگهانی در صورت، دست یا پاها
  • حالت تهوع یا استفراغ مداوم
  • کمتر شدن ضربه جنین به شکم؛ از ۱۰ ضربه کمتر (از هفته ۲۸ تا زمان زایمان)
  • بیش از ۴ انقباض در یک ساعت
  • ترشحات آبکی، سبزرنگ یا خونی

آیا در بارداری‌های بعدی هم دچار درد کمربند لگنی خواهم شد؟

لزوما هر فرد مبتلا به PGP در دوران بارداری، در بارداری‌های بعدی هم دچار درد لگن نمی‌شود؛ با این حال، عود مجدد این مشکل بسیار شایع است. تقریباً از هر ۱۰ نفر مبتلا به درد لگن در دوران بارداری، ۷ نفر در حاملگی‌های بعدی دوباره به آن دچار می‌شوند. متأسفانه، درد ممکن است در بارداری بعدی بدتر شود. اگر در بارداری قبلی PGP داشته‌اید، با پزشک خود صحبت کنید تا یک استراتژی برای مدیریت زودهنگام درد لگن ایجاد کنید تا از بدتر شدن درد با پیشرفت بارداری پیشگیری کنید.

درد کشاله ران در بارداری درد کشاله ران در بارداری از علائم حاملگی است و تقریبا بیشتر خانم‌های باردار آن را تجربه می‌کنند. این درد کشاله در حاملگی با بزرگ شدن جنین و تغییر سایز رحم و ترشح هورمون ریلکسین پیش می‌آید.و در بارداری بعد از ماه سوم بارداری اتفاق می‌افتد. درد لگن در بارداری و جنسیت جنین بعضی‌ها در طول بارداری می‌گویند که اگر درد لگن دارید، پس جنسیت جنین دختر است.

این در حالیست که درد لگن در اثر ترشح هورمون ریلکسین ایجاد می‌شود و هرقدر عضلات ضعیف‌تر باشند، درد لگن بیشتر می‌شود. در بارداری هورمونی به نام ریلکسن ترشح می‌شود که وظیفه نرم کردن مفاصل را در طول بارداری را برعهده دارد. ریلکسن وظیفه‌ نرم کردن پیوندها را دارد و همین به فرزندتان اجازه می‌دهد که در طول زایمان به راحتی بیرون بیاید.

سردرد بعد از بارداری | بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان

درد لگن در بارداری خطرناک نیست !

درد لگن در بارداری خطرناک نیست؛ اما هوشیار باشید! از هر چهار زن باردار یک نفر درد لگن را تجربه می‌کند. این درد معمولا در اواخر سه ماهه اول بارداری شروع شده و تا چند ماه پس از زایمان یا حتی بیشتر ادامه می‌یابد. درمان‌هایی مانند فیزیوتراپی و اصلاح نحوه حرکت می‌تواند کمک کننده باشد.

اکثر زنان در حدود ۳ ماه پس از زایمان احساس آرامش کامل می کنند. در تعداد کمی از زنان درد باقی می‌ماند که ممکن است نیاز به درمان بیشتر یا استفاده از مسکن‌ها و وسایل حمایتی مانند کمربند داشته باشند. بسیاری از زنان از فیزیوتراپی برای تقویت عضلات شکم و کمر و بازسازی قدرت و هماهنگی در کف لگن بهره می‌برند. در موارد بسیار نادری که سمفیز شرمگاهی جدا شده است، ممکن است برای تثبیت لگن به جراحی نیاز باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید