خواب زیاد و خواب آلودگی در بارداری

متخصص زنان و زایمان اصفهان | خواب زیاد و خواب آلودگی در بارداری .

خواب آلودگی در بارداری نشانه چیست ؟

خواب آلودگی در بارداری |  خواب زیاد در بارداری یکی از مشکلاتی است که مادران باردار از آن شکایت می کنند و نگرانند که این خواب آلودگی شان نشانه خوبی برای خودشان یا جنین نباشد. در این مقاله متخصص زنان و زایمان اصفهان دکتر نرگس علیان به شما خواهند گفت که خواب زیاد در بارداری نشانه چیست و چه عوارضی برای شما و جنین تان به دنبال دارد.


مطالب خواندنی و آموزنده دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :


 متخصص زنان و زایمان اصفهان  | خواب زیاد و خواب آلودگی در بارداری

خواب زیاد در بارداری نشانه چیست؟

خواب آلودگی در اوایل بارداری مشکل رایجی بین مادران است. ممکن است خواب آلودگی در ماه هفتم بارداری کمتر شود اما این احتمال نیز وجود دارد که خواب زیاد تا اواخر بارداری همچنان ادامه پیدا کند. این حالت به خاطر تغییرات هورمونی در دوران بارداری ایجاد می شود. علل بی حالی و خواب آلودگی در بارداری خواب آلودگی در روزهای اول بارداری به دنبال تغییرات هورمونی و افزایش هورمون پروژسترون ایجاد می شود.

معمولا موارد زیر علت خواب آلودگی در بارداری هستند:

تکرر ادرار شبانه

شبها مثانه شما بالش جنین تان است و فشار سر جنین به مثانه و حرکات او باعث تکرر ادرار در طول شب می شود. به همین خاطر نمی توانید خواب کافی و سالمی در طول شب داشته باشید که این مسئله بی حالی و عدم تمرکز در روز را به دنبال دارد.

آپنه خواب

یکی از علل بیدار شدن زنان باردار در خواب شبانه، توقف کوتاه تنفسی یا آپنه است. به همین دلیل آنها خواب شبانه خوبی ندارند و در طول روز دچار احساس خستگی و خواب آلودگی می شوند. آپنه یا وقفه تنفسی در خواب به خاطر تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی بدن مادر رخ می دهد. وقفه تنفسی کوتاه بعد از زایمان برطرف می شود اما اگر آپنه شما بعد از زایمان ادامه داشت، باید به پزشک مراجعه کنید.

فشارهای روحی

فشارهای روانی مثل افسردگی، استرس و اضطراب به خصوص در سه ماهه آخر بارداری بیشتر می شود. با نزدیک شدن به زایمان این حالت در زنان بیشتر شده و با تخلیه انرژی شان، دچار خستگی دوران بارداری می شوند.

عوارض بارداری

حالت تهوع و استفراغ در بارداری و فشار وزن جنین به بدن از علل مهم خستگی بارداری هستند. در طول بارداری، متابولیسم بدن افزایش پیدا می کند و همین مسئله منجر به کاهش فشار و قند خون مادر می شود. بنابراین طبیعی است اگر حس کنید انرژی بدنتان کم شده و دچار خستگی حاملگی شده اید.

کم خونی

خواب زیاد در بارداری می تواند مربوط به کمبود آهن و اسیدفولیک خون شما باشد. برای این مورد، باید آزمایش خون بدهید و اصلا خوددرمانی نکنید. چون اگر آهن زیادی مصرف کنید، آهن بالای خون هم می تواند باعث بی خوابی در شب و خواب زیاد در طول روز شود.

رفلاکس معده

رفلاکس حالتی است که در آن غذا و مایعاتی که خورده اید، دوباره به گلویتان بر می گردد. برگشت اسید و محتویات معده در دوران حاملگی به خاطر فشار جنین به معده بیشتر می شود. به خصوص موقعی که دراز کشیده اید، این مشکل تشدید شده و خواب با کیفیتی نخواهید داشت. این مشکل در سه ماهه سوم بارداری بیشتر می شود. بسیاری از موارد بالا به اضافه سندروم پای بیقرار (حرکت ناگهانی پا در خواب) و گرفتگی عضلات در شب هم باعث خواب بد شبانه و خواب زیاد در بارداری می شوند. با ورزش و تغذیه مناسب می توانید بعضی از این عوامل را کنترل کنید.

متخصص زنان و زایمان اصفهان | .دانستنی های یائسگی زودرس

خستگی حاملگی چه عوارضی دارد؟

خواب زیاد در بارداری باعث احساس کسالت و خستگی مادر شده و اجازه نمی دهد شبها خوب بخوابد. خستگی بارداری با عوارض مختلفی همراه است. زنانی که خواب شبانه آنها در ماههای آخر بارداری کمتر از ۶ ساعت باشد، زایمان طولانی تری دارند. همچنین خستگی حاملگی عواقب زیر را به همراه دارد:

  1. عدم کنترل احساسات،
  2. استرس و افسردگی به خاطر مشکلات خواب خروپف و آپنه خواب
  3. ضعف عضلات مادر بدلیل کم تحرکی و خواب زیاد
  4. افزایش فشار خون مادر و دیابت بارداری
  5. زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم
  6. افزایش ریسک ابتلا به مسمویت بارداری یا پره اکلامپسی
  7. کاهش کیفیت خواب شبانه و خواب آلودگی زیاد در بارداری می تواند تا ۵ برابر احتمال زایمان سزارین را در زنان افزایش دهد.

کی باید برای خواب آلودگی در بارداری به پزشک مراجعه کرد؟

برای اینکه مشکل خستگی بارداری را کاهش دهید، می توانید با پزشکی که مسئول مراقبتهای دوران بارداری شما است در این زمینه مشورت کنید. درصورتی که به آزمایش خون نیاز داشته باشید، برایتان تجویز خواهد شد. این موضوع چندان نگران کننده نیست. اما در صورتی که خستگی دوران بارداری به حدی است که اغلب روز در رختخواب هستید و نمی توانید به کارهای روزانه خود برسید، سریعتر باید به پزشک زنان مراجعه کنید. خستگی شما می تواند به دلایل گفته شده در بالا و یا دلایل جدی دیگر پزشکی باشد که باید مورد بررسی قرار گیرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید