درمان درد لگن در زنان
انتخاب های متعددی برای درمان درد لگن در زنان وجود دارد. گزینه هایی که در درمان دارویی درد لگن در زنان نقش دارند عبارت است از:
استفاده ترکیبی از داروها برای رفع مشکلات زمینه ای که در علل درد لگن در زنان دخالت دارد، در برخی موارد رویکرد مناسبی می باشد. برای مثال آندومتریوز یکی از شایع ترین مواردی است که در علل درد لگن در زنان دخالت دارد. در درمان آندومتریوز ابتدا یک دوره آزمایشی درمانی در نظر گرفته می شود. چنانچه این دوره موثر واقع نگردد دوره درمانی دیگری آغاز می شود.
اگر یکی از این رویکردها در تخفیف درد لگن در زنان موثر باشد در آن صورت احتمال تشخیص آندومتریوز به عنوان عامل دخیل در درد لگن در زنان بیشتر تقویت می شود. باید به خاطر داشته باشید بهبود علائم به معنی تشخیص درست علل درد لگن در زنان نمی باشد زیرا تاثیرات این درمان ها اختصاصی نیست. برای مثال درمان های هورمونی به کار رفته در رفع آندومتریوز می تواند درد لگن ناشی از سندرم روده تحریک پذیر، سندرم مثانه دردناک و یا سندرم احتقانی لگن را بهبود بخشد.
مطالب پیشنهادی مرتبط :
- درد اندومتریوز چگونه درمان می شود ؟
- دانستنتی های بیوپسی اندومتر
- غربالگری سرطان دهانه رحم
- متخصص زنان اصفهان
- دلایل بروز پریود سنگین چیست ؟
- ارتباط آتروفی واژن و یائسگی چیست؟
- از شایع ترین سرطان ها در زنان چه می دانید ؟
رویکرد دیگری که در درمان درد لگن در زنان وجود دارد انجام تست های تشخیصی شدید به منظور تعیین علت درد لگن در زنان پیش از انجام درمانی خاص می باشد. از جمله این تست های تشخیصی می توان به برخی تست های آزمایشگاهی، روش های تصویربرداری، لاپاراسکوپی، سیستوسکوپی و اندوسکوپی روده ها اشاره کرد.
گزینه سوم در درمان درد لگن در زنان مستقیما به اعصابی مربوط می باشد که در ایجاد درد لگن نقش داشته است. به این ترتیب استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، آنتی دپرشنت ها و داروهای ضد صرع می تواند برای کاهش درد لگن در زنان مورد توجه قرار بگیرد. به این ترتیب فعالیت عصبی فیبرهایی که در ایجاد و انتقال سیگنال درد لگن نقش دارد تغییراتی می یابد.
علاوه بر درمان دارویی درد لگن در زنان گزینه های دیگری مانند درمان های فیزیکی نیز وجود دارد (ورزش مناسب برای درد لگن در زنان). درمان های فیزیکی مربوط به کف لگن اغلب در مورد خانم هایی توصیه می شود که به درد میوفاشیال شکمی همراه با درد کف لگن دچار هستند. این درمان ها سبب نرم شدن ماهیچه ها می گردد. درمان فیزیکی درد لگن در زنان مستقیما متمرکز بر شکم، واژن، لگن و کمر می باشد.
روش های کمکی درمان درد لگن
علاوه بر این روش ها گزینه هایی مانند طب سوزنی، ریلکسیشن و تکنیک بیوفیدبک، دستگاه های مخصوص تحریک عصب، تزریق داروی بی حسی در موضع نیز وجود دارد که ممکن است در کاهش درد لگن در زنان موثر واقع شود.
برای رفع برخی از علل درد لگن در زنان نیاز به انجام جراحی وجود دارد. برای مثال افراد مبتلا به آندومتریوز در برخی موارد برای رفع درد لگن در زنان به انجام جراحی نیاز دارند. هیسترکتومی به تخفیف درد لگن در زنان مخصوصا در مواردی کمک می کند که اختلالات رحمی مانند فیبروم یا آدنومیوز در میان باشد. انجام هیسترکتومی برای درمان درد لگن در زنان در افرادی که در سنین باروری قرار داشته و قصد بارداری در آینده دارند انتخاب مناسبی نیست.
انجام جراحی به منظور قطع اعصاب لگنی به عنوان درمانی برای درد لگن در زنان به عنوان یک گزینه مورد مطالعه قرار گرفته است. اگر چه این رویکرد در رفع درد لگن در زنان اثربخشی هایی را نشان داده است اما احتمال وقوع برخی عوارض سبب گردیده این رویکرد در همه خانم ها قابل توصیه نباشد.
بدون دیدگاه