اولین پریود بعد از زایمان چگونه است؟

اولین پریود بعد از زایمان چگونه است؟ | بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان

اولین پریود بعد از زایمان چگونه است؟

از درخشش پوست گرفته تا پیدا کردن حس قدردانی جدید نسبت به بدن، دلایل زیادی برای دوست داشتن دوران بارداری وجود دارد. یک خوبی دیگر بارداری این است که حداقل ۹ ماه از دست قاعدگی خلاص می شوید. اما احتمالا کنجکاوید بدانید بعد از زایمان چه بلایی سر چرخه قاعدگی می آید. اغلب، زمان شروع مجدد قاعدگی به این بستگی دارد که به بچه شیر بدهید یا نه. درست همان طور که زندگی تان بعد از زایمان تغییر می کند، اولین پریود بعد از زایمان و پریودهای بعدی کمی متفاوت هستند.

چرخه قاعدگی از کی دوباره شروع می شود؟

معمولا اگر به بچه شیر ندهید، بعد از گذشت ۶ تا ۸ هفته بعد از زایمان دوباره پریود می شوید. اگر به بچه شیر دهید، زمان شروع مجدد پریود متغیر است. ممکن است کسانی که نوزاد را فقط با شیر خود تغذیه می کنند، تمام مدتی که به بچه شیر می دهند اصلا پریود نشوند. دسته دیگر، چه شیر بدهند یا نه، بعد از چند ماه دوباره پریود می شوند.

اگر زایمان طبیعی کرده باشید و پریود بلافاصله بعد از زایمان شروع شود، پزشک توصیه می کند در اولین پریود بعد از زایمان از تامپون استفاده نکنید. زیرا بدن هنوز در دوران نقاهت است و تامپون باعث ایجاد جراحت می شود. بعد از گذشت شش هفته از زایمان، از پزشک بپرسید آیا استفاده از تامپون بلامانع است یا خیر.

اولین پریود بعد از زایمان چگونه است؟ | بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهانچرا زنانی که به بچه شیر می دهند دیر پریود می شوند؟

معمولا زنانی که به بچه شیر می دهند به دلیل هورمون های بدن دیرتر پریود می شوند. پرولاکتین، هورمون مورد نیاز برای تولید شیر، هورمون های تولید مثل را سرکوب می کند. در نتیجه، عمل تخمک گذاری یا آزاد شدن تخمک برای باروری انجام نمی شود. بدون این فرایند، قاعدگی اتفاق نمی‌افتد.

آیا قاعدگی روی شیر مادر تاثیر می گذارد؟

با شروع مجدد قاعدگی، متوجه تغییراتی در میزان شیر یا واکنش نوزاد به شیر مادر می شوید. تغییرات هورمونی که باعث پریود شدن می‌شود روی شیر هم تاثیر می گذارد.

مثلا، متوجه می شوید مقدار شیر کم شده یا فاصله زمانی هر بار شیر خوردن نوزاد بیشتر می شود. تغییرات هورمونی روی ترکیبات شیر پستان و مزه آن هم تاثیر می گذارد. معمولا این تغییرات بسیار خفیف است و نباید روی توانایی شیردهی اثر منفی بگذارد.

پیشگیری از بارداری

بعضی از افراد از شیردهی به عنوان روش طبیعی جلوگیری از بارداری استفاده می کنند. به گفته انجمن متخصصان تولید مثل، سالانه کمتر از ۱ زن از هر ۱۰۰ زن که فقط نوزاد را از راه شیر تغذیه می کند، باردار می شود. اگرچه شیردهی قدرت باروری را کاهش می دهد، صددرصد جلوی حاملگی مجدد را نمی گیرد.

کلید پیشگیری این است که نوزاد فقط از شیر مادر تغذیه شود. در این روش، به جز شیر مادر هیچ نوع مایعات یا غذا (حتی آب) به بچه داده نمی شود. مصرف مکمل یا ویتامین توسط نوزاد بلامانع است. استفاده از هر روش دیگر، تاثیر قطعی روی پیشگیری از حاملگی ندارد.

اگر به بچه شیر می دهید و چرخه قاعدگی برگشته است، دیگر دربرابر حاملگی مصون نیستید. لازم به ذکر است که تشخیص زمان بازگشت قدرت باروری دشوار است. تخمک گذاری قبل از شروع قاعدگی آغاز می شود پس کاملا محتمل است قبل از قاعدگی مجدد حامله شوید.

زنانی که به بچه شیر می دهند می توانند از روش های امن و موثر پیشگیری استفاده کنند. روش های غیر هورمونی مانند IUD، کاندوم و دیافراگم در دوران شیردهی بی خطر هستند.

بعضی از روش های هورمونی پیشگیری نیز در این دوران خطری ندارند. پزشک می تواند آخرین اطلاعات مربوط به روش های خاص جلوگیری از بارداری را با شما در میان بگذارد. درمجموع، مصرف قرص های ترکیبی با دوز پایین که حاوی استروژن و پروژستین هستند پس از پشت سر گذاشتن دوران نقاهت بعد از زایمان مشکلی ندارد. استفاده از قرص های پروژستین در دوران شیردهی هم بلامانع است.

پریود بعد از زایمان چه تغییراتی می کند؟

احتمال این که قاعدگی بعد از زایمان با قاعدگی قبل از زایمان فرق داشته باشد وجود دارد. بدن دوباره می خواهد به قاعدگی عادت کند. ممکن است تغییرات زیر را تجربه کنید:

گرفتگی شدیدتر یا کمتر از وضعیت معمول
لخته خون های کوچک
خونریزی شدیدتر
قطع و شروع مجدد خونریزی
افزایش درد
نامنظم شدن بازه چرخه

ممکن است اولین قاعدگی بعد از زایمان شدیدتر از قاعدگی های قبل باشد. همچنین به این خاطر که قسمت های بیشتری از دیواره رحم باید بریزد، گرفتگی بیشتری تجربه می کنید. با تداوم چرخه قاعدگی، این تغییرات کمتر می شود. در موارد نادر، مشکلاتی مانند تیروئید یا آدنومیوز باعث خونریزی شدید بعد از زایمان می شود. به ضخیم شدن دیواره رحم آدنومیوز می گویند.

زنانی که قبل از حاملگی دچار آدنومیوز بودند، بعد از زایمان دچار خونریزی کمتر می شوند. خونریزی کم نیز ناشی از دو وضعیت نادر است: سندرم آشرمن و سندرم شیهان. سندرم آشرمن باعث زخم بافت رحم می شود. سندرم شیهان ناشی از آسیب دیدن غده هیپوفیز است که در اثر از دست رفتن خون زیاد رخ می دهد.

 


دکتر نرگس علیان

بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان

آدرس : اصفهان،خیابان توحید،چهارراه پلیس،مجتمع ماکان۳، طبقه اول،واحد یک

شماره تماس : ۰۳۱۳۶۲۴۲۷۵۲ ۰۹۳۳۳۱۵۰۵۰۸

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر نرگس علیان کلیک کنید

 


مطالب پیشنهادی مرتبط 

هفته ۴۰ بارداری: علائم، نکات و سایر موارد

پلاسما تراپی واژن چه مراقبتی لازم دارد ؟

پلاسماتراپی رحم و درمان عفونت واژن

درمان عفونت واژن با پلاسما تراپی رحم

هموروئید چیست ؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید