دلایل ابتلا به یبوست پریود

متخصص زنان و زایمان اصفهان | دلایل ابتلا به یبوست پریود

دلایل ابتلا به یبوست پریود و راهکارهای تسکین آن

یبوست پریود | آیا در زمان خاصی از عادت ماهانه یبوست، نفخ، اسهال پریود یا همه‌ی این حالت‌ها با هم برایتان اتفاق می‌افتد؟ بسیاری از خانم‌ها در چرخه‌ی قاعدگی خود مشکلات گوارشی خفیف و قابل درمانی پیدا می‌کنند. برای بعضی از افراد علائم شدیدتر است. صرف نظر از اینکه علامت دارید یا نه، راه‌هایی هست که هم می‌توان با آنها علائم را کنترل کرد و هم از وقوع آنها پیشگیری نمود. در ادامه به بررسی و راه‌های جلوگیری از یبوست پریود خواهیم پرداخت.


مطالب خواندنی و آموزنده دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :


 متخصص زنان و زایمان اصفهان  | دلایل ابتلا به یبوست پریود .

هورمونها چگونه موجب یبوست پریود میشوند؟

برخی از علائم گوارشی که حوالی پریود تجربه می‌کنید به هیج وجه به سیستم گوارش ربطی ندارند. هورمونهایی که بدن طی قاعدگی ترشح میکند میتوانند باعث نفخ، احتباس آب و انقباضات شکمی شوند. پروستاگلندین‌ها و اسیدهای چرب ایجاد التهاب می‌کنند. احساس نفخ و گرفتگی عضلانی باعث می‌شود فکر کنید مشکل در معده است اما در واقع این علائم مربوط به رحم هستند. افزایش هورمون پروژسترون می‌تواند باعث یبوست پریود شود. این هورمون مسئول رشد و افزایش ضخامت دیواره‌ی رحم است و بلافاصله قبل از تخمک گذاری به حداکثر می‌رسد.

این افرایش شدید موجب یبوست در حوالی تخمک گذاری یا چند روز بعد از آن میشود. اسهال وقتی اتفاق می‌افتد که عضلات صاف به خاطر اثر پروستاگلندین در ابتدای قاعدگی شل می‌شوند. این اتفاقات منطقی‌ست چراکه موقع تخمک‌گذاری رحم در حال آماده شدن برای پذیرش سلول تخمک است و وقتی تخمک‌گذاری انجام شد، عکس این اتفاق رخ داده و رحم برای سیکل بعدی پاکسازی می‌شود.

چگونه می‌توان یبوست در قاعدگی را کنترل کرد؟

یبوست، مشکل ناراحت‌کننده‌ای است، حالا تصور کنید در دوران قاعدگی هم رخ بدهد. در کنار سایر علائم قاعدگی، واقعا عذاب‌دهنده می‌شود. با این حال اقداماتی وجود دارد که می‌توانید با انجام آن‌ها در مدیریت یبوست در قاعدگی و به حداقل رساندن تاثیر آن در زندگی روزمره خود انجام دهید.

فیبر بیشتری بخورید :

فیبر به افزایش اندازه مدفوع کمک می‌کند که در حرکت آسان روده در سیستم گوارش شما موثر است. این ویژگی به‌ویژه در طول دوره قاعدگی، بسیار اهمیت دارد. برخی از غذاهای ضد یبوست که می‌توانید در طول دوره قاعدگی خود مصرف کنید، عبارتند از:

  1. سیب
  2. لوبیا
  3. عدس
  4. سبزی‌های برگ‌سبز
  5. غلات کامل

افزایش سریع مصرف فیبر می‌تواند باعث ایجاد گاز و نفخ شود، بنابراین زمانی که می‌خواهید فیبر بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، این کار را به آرامی انجام دهید.

آب بیشتری بنوشید :

اگر آب کافی دریافت نکنید، ممکن است در طول دوره قاعدگی خود دچار یبوست شوید. به خاطر داشته باشید که می‌توانید آب را هم از غذاهایی مثل سوپ و میوه‌های آبدار دریافت کنید، هم از نوشیدنی‌ها.

اگر از نوشیدن آب ساده خسته شده‌اید، آب گرم با لیمو یک درمان خانگی محبوب برای یبوست است. اگر از طرفداران آب گازدار هستید، خب آب گازدار را امتحان کنید. نوشیدنی‌های گازدار ممکن است به یبوست کمک کنند. اگر از نوشیدن آب ساده خسته شده‌اید، آب گرم با لیمو یک درمان خانگی محبوب برای یبوست است. اگر از طرفداران آب گازدار هستید، خب آب گازدار را امتحان کنید.

متخصص زنان و زایمان اصفهان | تمرین اسکات

ورزش کنید :

ورزش باعث بهبود حرکات فیزیکی روده‌ها و محتویات آن‌ها می‌شود. بله! می‌دانیم زمانی که با گرفتگی عضلات و سایر علائم قاعدگی مواجه هستید، پیدا کردن انگیزه برای ورزش بسیار سخت است، اما حتی یک پیاده‌روی ملایم ۲۰دقیقه‌ای هم می‌تواند کمک بزرگی برای رفع یبوست باشد.

مدفوع‌تان را نگه ندارید!

اگر معمولا مدفوع خود را نگه می‌دارید، سعی کنید این عادت را ترک کنید. اگر سعی کنید مدفوع خود را نگه دارید، فقط باعث بدتر شدن یبوست می‌شوید. در نهایت وقتی می‌خواهید مدفوع کنید، مدفوع شما سفت‌تر و عبور آن سخت‌تر و دردناک‌تر می‌شود.

ملین را امتحان کنید :

می‌توانید ملین‌ها را بدون نسخه از هر داروخانه‌ای خریداری کنید، اما شاید بهتر باشد قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است پزشک یک نوع خاصی از ملین را برای نیازهای شما توصیه کند.
گاهی اوقات ملین‌ها ممکن است باعث شوند به مصرف آن‌ها عادت کنید، بنابراین دستورالعمل‌های روی بسته‌بندی را مطالعه کنید تا از مصرف زیاد یا طولانی‌مدت آن‌ها خودداری کنید.

سایر مشکلات گوارشی که باید مراقب آن‌ها بود:

تجربه مشکلات گوارشی غیر از یبوست در طول قاعدگی هم معمول است. ممکن است اسهال، نفخ، گاز یا هر سه مورد را تجربه کنید. این مسائل به دلیل پروستاگلاندین‌ها اتفاق می‌افتد. پروستاگلاندین‌ها، هورمون‌هایی هستند که به انقباض رحم کمک می‌کنند و باعث ریزش پوشش داخلی رحم می‌شوند که نتیجه آن پریود شدن شماست. پروستاگلاندین‌ها همچنین می‌توانند باعث ایجاد مشکلاتی در سیستم گوارشی شما بشوند.

برای کمک به رفع مشکلات گوارشی، این کارها را امتحان کنید:

  • نوشیدنی‌های شیرین، یا کافئین‌دار را محدود کنید و هیدراته بمانید.
  • مصرف غذاهای سرشار از سدیم را کاهش دهید.
  • مصرف غذاهایی را که باعث ایجاد گاز می‌شوند، کاهش دهید.
  • از داروهای بدون نسخه برای اسهال یا نفخ استفاده کنید. «لوپرامید»، یکی از این داروهاست .

متخصص زنان و زایمان اصفهان | از بی اختیاری ادرار چه می دانید ؟.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

اگر حرکات روده شما در عرض چند روز پس از شروع قاعدگی به حالت عادی بازمی‌گردد، دلیلی برای نگرانی در مورد یبوست در طول قاعدگی وجود ندارد. اما اگر مشکلات گوارشی دوره پریود، مانع از زندگی روزمره شما می‌شود یا بیش از سه روز طول می‌کشد، با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید مشکل دیگری وجود ندارد. اگر این مشکلات را تجربه می‌کنید، از پزشک کمک بگیرید:

  1. دوره‌های پریود بسیار دردناک
  2. خون در مدفوع
  3. کمردرد
  4. خونریزی شدید در طول قاعدگی
  5. درد ضربان‌دار در لگن و قسمت بالای پاها
  6. مشکلات گوارشی مداوم و شدید در طول قاعدگی و سایر مواقع
  7. حالت تهوع و استفراغ در طول قاعدگی

این علائم می‌تواند نشان‌دهنده اندومتریوز باشد .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید