گذاشتن آی یو دی در رحم و نکات مهم آن

متخصص زنان و زایمان اصفهان | گذاشتن آی یو دی در رحم و نکات مهم آن

ای یو دی چیست؟

ای یو دی یه وسیله‌ی داخل رحمیه که برای پیشگیری از بارداری استفاده می‌شه. این وسیله با غلیظ کردن مخاط دهانه‌ی رحم و پیشگیری از نفوذ اسپرم، از بارداری پیشگیری می‌کنه. همچنین اگه اسپرمی وارد رحم شد، با ناامن کردن محیط داخل رحم و جلوگیری از لقاح می‌تونه از بارداری پیشگیری کنه.

برای گذاشتن ای یو دی بهتره که فرد در روزهای ۴ تا ۷ پریود به پزشک متخصص زنان و زایمان اصفهان مراجعه کنه تا آی‌ یو دی در داخل رحم جای‌گذاری بشه. همچنین از ای یو دی درموارد پیشگیری اورژانسی هم میشه استفاده کرد.


مطالب خواندنی و آموزنده دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :


 متخصص زنان و زایمان اصفهان  | گذاشتن آی یو دی در رحم ..

کارگذاری IUD در رحم چگونه است ؟

اولین کار پزشک شما این است که مطمئن شود شما باردار نیستید و با معاینه کردن شما از نداشتن عفونت واژینال نیز مطمئن شود و در صورت داشتن عفونت باید ابتدا آن را درمان کنید.

سپس از شما آزمایش پاپ اسمیر گرفته می‌شود. بهتر است برای جاگذاری آی یو دی روزهای آخر عادت ماهیانه خود اقدام کنید زیرا دهانه رحم کاملا باز است و این کار آسان تر خواهد بود. اسپکولوم را گذاشته و سپس IUD وارد رحم می شود و جای مناسبی قرار میگیرد. کارگذاری آی یو دی فقط چند دقیقه زمان می برد و موجب آزردگی شما نخواهد شد.

امکان دارد شما متوجه خونریزی و یا لکه بینی شوید که به مرور زمان از بین خواهد رفت . امکان دارد دچار درد زیر شکم شوید که با استفاده از قرص های مسکن می توانید این درد را تسکین دهید. خونریزی در دوران قاعدگی شما ممکن است بیشتر شود اما می توانید با مصرف دارو آن را کنترل کنید حتی ممکن است ترشحات واژینال شما نیز افزایش یابد.

چه کسانی نباید از دستگاه آی یو دی استفاده کنند؟

این دستگاه برای همه زنان مناسب نیست. قبل از استفاده از این دستگاه بهتره با پزشک متخصص زنان و زایمان اصفهان مشورت کنید و لیستی از تمام داروهایی را که مصرف می‌کنید و بیماری‌هایی را که به اون مبتلا هستید در اختیار پزشک قرار بدید. به طور کلی این روش برای افراد زیر مناسب نیست:

  1. افرادی که مبتلا به بیماری ویلسون هستند؛
  2. افرادی که در خطر اندوکاردیت عفونی قلب قرار دارند؛
  3. شک یا اطمینان به حاملگی؛
  4. سابقه بیماری التهابی لگن؛
  5. افرادی که به ترکیبات مس حساسیت دارن؛
  6. افرادی که دچار خون‌ریزی‌های شدید و بدون علت هستن؛
  7. افرادی که عفونت شدید دستگاه تناسلی دارن یا دچار PID (التهاب لگن ) هستن، این افراد باید ابتدا درمان بشن؛
  8. در بارداری مولار که فرد در حال درمان هست؛
  9. افرادی که اختلالات انعقادی دارن؛
  10. افرادی که فرزندی ندارن و زایمان نداشته اند، به علت التهاب رحم، لگن وعفونت‌ها چرا که امکان ناباروری وجود داره؛

در هرصورت حتی اگر سابقه مشکوکی هم ندارید بهتره اول تمام جوانب رو با کمک متخصص زنان و زایمان اصفهان بسنجید و بعد اقدام به گذاشتن آی یو دی کنید.

زمان مناسب رابطه‌ی جنسی بعد از گذاشتن ای یو دی

با رعایت موارد زیر می‌تونید مطمئن باشید که طی رابطه جنسی‌تون بعد از گذاشتن IUD مشکلی برای شما پیش نخواهد اومد:

فرد بلافاصله بعد از گذاشتن ای یو دی می‌تونه رابطه‌ی جنسی داشته باشه. اما به علتی‌که در بیشتر مواقع آی‌ یو دی در زمان پریود گذاشته می‌شه ترجیحا بهتره بعد از اتمام دوره‌ی پریود رابطه‌ی جنسی برقرار بشه.
در ماه‌های اول بعد از گذاشتن ای یو دی فرد دچار لکه بینی و یا پریودهای طولانی می‌شه ولی بعد از مدتی، رحم به نگه داشتن آی یو دی بیشتر عادت کرده و میزان خونریزی کمتر می‌شه، بنابراین نیازی به نگرانی برای رابطه‌ی جنسی نیست.

اگه ای یو دی از نوع مسی باشه دیگه نیاز به پیشگیری در هنگام رابطه‌ی جنسی نیست و بلافاصله بعد از جای‌گذاری می‌شه رابطه‌ی جنسی محافظت نشده داشت. زمانی که فرد از ای یو دی هورمونی استفاده می‌کنه؛ می‌تونه بعد از هفت تا ده روز از زمان گذاشتن آی‌ یو دی، رابطه‌ی جنسی محفاظت نشده داشته باشه. قبل از اون بهتره رابطه‌ی جنسی محفاظت شده باشه، تا هورمون تاثیرگذارتر باشه.

درصورتی‌که فرد بخواد ای یو دی رو خارج کنه، بهتره در زمان پریود این کار رو انجام بده چراکه در صورت داشتن رابطه‌ی محافظت نشده قبل از آن، امکان بارداری وجود داره.

 متخصص زنان و زایمان اصفهان  | گذاشتن آی یو دی در رحم

اقدامات بعد از گذاشتن آی یو دی

استراحت واجتناب از انجام کارهای سنگین (فرد باید از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کند . چون در این صورت ممکنه ای یو دی از جای مناسب خودش در رحم پایین‌تر بیاید . و یا حتی دفع بشه).
هرگز نباید خود فرد برای خارج کردن ای یو دی اقدامی انجام بده. اگرچه با کشیدن نخ آی‌ یو دی می‌شود . اون رو خارج کرد ولی باید به این نکته توجه داشت . که ممکنه چسبندگی‌هایی ایجاد شده باشد.  و کشیدن ای یو دی باعث پارگی رحم و یا خطرات دیگه‌ای بشود . بعد از این‌که دوره‌ی پریود فرد تموم شد . می تونه رابطه‌ی جنسی داشته باشد . اما بهتره تا مدتی برای اطمینان از جای‌گذاری درست ای یو دی از کاندوم استفاده بشود .

ای یو دی از بیماری‌های مقاربتی پیشگیری نمی‌کنه و بهتره از کاندوم برای پیشگیری از انتقال بیماری استفاده بشه. در هنگام رابطه‌ی جنسی فرد نباید احساس ناراحتی داشته باشه و در صورت احساس درد و یا لمس میله‌ی انتهایی آی‌ یو دی باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنه و از یه روش دیگه هم برای پیشگیری از بارداری استفاده کنه. باتوجه اینکه استفاده از آی یو دی یکی از پایاترین روش‌های جلوگیری از بارداری هست، نیاز به تکرار در فواصل کوتاه نداره و درصد عملکرد اون هم قابل قبوله خیلی از خانم‌ها این روش رو انتخاب می‌کنند؛ فقط باید همین نکات ساده رو در استفاده از این روش درنظر بگیرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید