۶ راهکار برای درمان نفخ شکم قبل از پریود

متخصص زنان و زایمان اصفهان | 6 راهکار برای درمان نفخ شکم قبل از پریود.

علت نفخ شکم قبل از پریود

بعضی از زنان قبل از پریود و یا حتی در دوران قاعدگی دچار نفخ شکم می‌شوند و احساس می‌کنند که اضافه وزن دارند و یا شکمشان متورم است. نفخ شکم قبل از پریود بسیار آزار دهنده است و باعث کاهش اعتماد به نفس در بسیاری از خانمها می‌شود. نفخ شکم هم یکی از علائم سندروم پیش از قاعدگی است و با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی می‌توان علائم این مشکل را کاهش داد. در این مقاله قرار است عوامل نفخ شکم قبل از پریودی را بررسی کنیم و به همچنین به نکاتی برای جلوگیری از این مشکل بپردازیم


مطالب خواندنی و آموزنده دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :


 متخصص زنان و زایمان اصفهان  | 6 نفخ شکم قبل از پریود

منظور از نفخ شکم در دوران قاعدگی چیست؟

وقتی قبل از پریودی نفخ شکم به سراغتان می‌آید، احساس می‌کنید که شکم شما سنگین و متورم شده و گاهی شکم درد شدید و حتی کمر درد را تجربه می‌کنید. نفخ و ورم شکم معمولا ۱ تا ۲ هفته قبل از قاعدگی رخ می‌دهد که خوشبختانه با روش های مختلفی قابل درمان است و جای نگرانی ندارد.

علت نفخ شکم قبل از پریود

نفخ و بزرگ شدن شکم قبل از قاعدگی ممکن است به دلائل مختلفی اتفاق بیفتد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • تغییرات هورمونی

بزرگ شدن و ورم شدن قبل و در طول دوران قاعدگی ممکن است به دلیل تغییرات هورمون های جنسی یعنی پروژسترون و استروژن باشد. یک هفته قبل از اینکه قاعدگی‌تان شروع شود، سطح هورمون پروژسترون افت می‌کند و کاهش سطح این هورمون باعث می‌شود که لایه ضخیم رحم ریزش کرده و عادت ماهیانه شما شروع شود. تغییرات هورمونی و آماده شدن رحم برای خونریزی یکی از دلائل اصلی بزرگ شدن شکم قبل از پریود است.

  • ذخیره آب در بدن

کاهش سطح استروژن و پروژسترون باعث می‌شود بدن آب و نمک بیشتری را ذخیره کند. سلول های بدن با آب و نمک متورم می‎‌شوند و همین موضوع می‌تواند علت مهمی برای احساس نفخ شکم در دوران قاعدگی و یا حتی قبل از آن باشد. معمولا زنان در اولین روز قاعدگی بیشترین میزان آب را در بدن خود حفظ کرده و شدیدترین نفخ را تجربه می‌کنند.

 متخصص زنان و زایمان اصفهان  | نفخ شکم قبل از پریود

۶ راهکار برای درمان نفخ شکم قبل از پریود

موارد زیر به شما کمک خواهند کرد که بتوانید نفخ شکم قبل از قاعدگی را کاهش دهید و در دوران پریودی احساس بهتری داشته باشید:

غذاهای پر نمک مصرف نکنید .

تغذیه مناسب در پریودی نقش مهمی در کاهش نفخ شکم و سایر علائم قبل از پریودی دارد. اگر می‌خواهید قبل از قاعدگی شکم شما نفخ نداشته باشد و احساس بهتری داشته باشید، بهتر است مصرف نمک را محدود کنید و وعده‌های غذایی خود را در خانه و از مواد تازه تهیه کنید. سدیم موجود در نمک باعث ذخیره بیشتر آب در بدن می‌شود و همین موضوع منجر به بزرگ شدن شکم و نفخ قبل از قاعدگی می‌شود.

غذاهای سرشار از منیزیم و پتاسیم مصرف کنید .

منیزیم به کاهش ذخیره آب بدن کمک می‌کند و مصرف غذاهای سرشار از پتاسیم باعث کاهش نفخ شکم در قاعدگی می‌شوند. منیزیم در مواد غذایی زیر به میزان کافی دریافت می‌شود:

  • شکلات تلخ
  •  موز
  • اسفناج
  •  بادام
  • ماهی سالمون

پتاسیم باعث کاهش سطح سدیم و افزایش تولید ادرار می‌شود. بنابراین ممکن است به کاهش احتباس آب و بهبود نفخ شکم در پریود کمک کند. غذاهای پتاسیم دار که توصیه می‌شود قبل از قاعدگی بخورید، عبارتند از:

  1.  سبزیجات با برگ تیره
  2.  سیب زمینی
  3.  گوجه فرنگی
  4.  آووکادو

مقدار زیادی آب بنوشید .

نوشیدن آب فراوان در طول روز به بهبود عملکرد کلیه‌ها کمک می‌کند و می‌تواند باعث کاهش ذخیره آب در بدن شود. نوشیدن آب باعث می‌شود که شما در طول روز بیشتر ادرار کنید و همین موضوع به کاهش دردهای پریود و رفع نفخ و بزرگ شدن شکم کمک زیادی می‌کند.

متخصص زنان و زایمان اصفهان | افتادگی مثانه با ورزش

به طور منظم ورزش کنید .

ورزش کردن در دوران قاعدگی به بهبود علائم قبل از قاعدگی، کاهش درد پریودی و همچنین منظم شدن قاعدگی کمک زیادی خواهد کرد. اگر شما هم جز زنانی هستید که نفخ شکم و قاعدگی دردناکی را تجربه می‌کنید، بهتر است فعالیت های ورزشی زیر را در برنامه هفتگی‌تان جای دهید:

  •  چند ساعت فعالیت بدنی متوسط مانند پیاده روی سبک و ورزش های هوازی ملایم داشته باشید.
  • تمرینات کششی سبکی مانند یوگا، تای چی و پیلاتس را برای کاهش کشیدگی عضلانی خود انجام دهید.

از مصرف الکل و کافئین صرف نظر کنید .

بعضی از متخصصان معتقدند که الکل و کافئین در نفخ و سایر علائم سندرم قبل از قاعدگی (PMS) نقش دارند. برای اینکه این علائم را کم کنید و حال بهتری در دوران قاعدگی‌تان داشته باشید، به جای مصرف این نوشیدنی‌ها آب بیشتری بنوشید. اگر اهل نوشیدن قهوه هستید، سعی کنید آن را با یک نوشیدنی مانند چای که دارای کافئین کمتری است، جایگزین کنید.

از داروها کمک بگیرید .

اگر درمان های خانگی نفخ شما را قبل و در طی دوره قاعدگی کاهش نمی‌دهد، می‌توانید داروهای موثر برای کاهش نفخ شکم را امتحان کنید. بعضی از این داروها عبارتند از:

  1.  قرص‌های ضد بارداری:قرص های ضد بارداری برای بهبود نفخ و بزرگ شدن شکم قبل از پریود مفید هستند. البته به یاد داشته باشید که اثر این قرص‌ها در زنان متفاوت است و بهتر است حتما قبل از مصرف با پزشک خود در این باره صحبت کنید.
  2.  داروهای ادرار آور:این قرص ها به کاهش مایعات ذخیره شده در بدن کمک می‌کنند و ممکن است پزشک برای تسکین نفخ شدید قبل از قاعدگی، آن‌ها را تجویز کند.

 متخصص زنان و زایمان اصفهان  | 6 راهکار برای درمان نفخ شکم قبل از پریود

چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنیم؟

نفخ قبل از پریود معمولا با رعایت موارد گفته شده بعد از گذشت چند روز از بین می‌رود. ولی اگر رعایت از این توصیه‌ها به شما کمکی نکرد، برای برطرف کردن این مشکل حتما باید به پزشک مراجعه کنید. نفخ شدید ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری باشد و نیاز باشد که به روش دیگری درمان شود. در موارد زیر مراجعه به پزشک لازم است:

  • نفخ شکم که بعد از تمام شدن قاعدگی شما بین نمی‌رود.
  •  نفخ شکم شدید که زندگی شما را مختل کرده است و نمی‌توانید به راحتی فعالیت های روزانه خود را انجام دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید