عفونت دستگاه ادراری (UTI)
عفونت دستگاه ادراری (UTI) زمانی اتفاق میافتد که باکتریها وارد مجاری ادراری یا مثانه شوند. این عفونت، باعث به وجود آمدن احساس سوزش داخلی و درد در زمان خروج ادرار میشود. دیگر نشانههای این عفونت:
- نیاز شدید و فوری به خروج ادرار، در حالی که عملاً مقدار کمی ادرار خارج میشود
- تکرر ادرار
- وجود درد در زمان شروع جریان ادرار
- ادرار با بوی شدید
- ادراری که شفاف نباشد
- ادرار به رنگ قرمز، صورتی روشن یا همرنگ نوشابه مشکی که ممکن است نشانهای از وجود خون در ادرار باشد
- تب و لرز
- درد در معده، کمر یا لگن
چگونه عفونت ادراری را درمان کنیم؟
اگر به دلیل سوزش واژن و مشاهده علائم دیگر به عفونت ادراری مشکوک هستید، به پزشک مراجعه کنید. پزشک معمولاً یک دوره آنتیبیوتیک برایتان تجویز خواهد کرد تا عفونت را کاملاً از بین ببرد. توجه کنید که حتماً تمام دارویی که برایتان تجویز شده را مصرف کنید؛ حتی اگر علائمتان کاهش یا بهبود یافته باشد.
اگر آنتیبیوتیک را کامل مصرف نکنید، احتمال عفونت مجدد وجود خواهد داشت. یادتان نرود که در زمان مصرف آنتی بیوتیک، مایعات بیشتری بنوشید. انتی بیوتیک برای سوزش ادرار تنها گزینههای درمانی نیستند و ممکن است پزشک داروهای دیگری را هم برایتان تجویز کند.
سوزاک
سوزاک یک بیماری آمیزشی است که بین جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله شایع است. علائم سوزاک، مانند بسیاری دیگر از بیماریهای آمیزشی، به ندرت نمایان میشود. در اکثر موارد، آزمایش سوزاک تنها راهی است که میتواند وجود این بیماری را تأیید کند. علائم بیماری سوزاک:
- سوزش واژن خفیف و احساس ناراحتی در واژن
- احساس ناراحتی و سوزش در زمان خروج ادرار
- ترشحات واژن غیرمعمول
- خونریزی یا لکهبینی بین دورههای قاعدگی
چگونه سوزاک را درمان کنیم؟
سوزاک بهآسانی با یک دوز آنتیبیوتیک درمان میشود. عدم درمان سوزاک میتواند منجر به عوارض جدیتری از جمله بیماری التهابی لگن(PID) یا حتی ناباروری شود.
| اینستاگرام دکتر نرگس علیان بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان |
مطالب پیشنهادی مرتبط :
علل سوزش واژن با تحریک پوست واژن
بدون دیدگاه