چطور سندروم پیش از قاعدگی را بهبودی ببخشیم ؟

متخصص زنان و زایمان اصفهان | چطور سندروم پیش از قاعدگی را بهبودی ببخشیم ؟

کاهش علائم سندروم پیش‌ از قاعدگی

آیا تا به حال چیزی در مورد سندروم پیش از قاعدگی شنیده اید ؟ به اختلالات قاعدگی که معمولا هر ماه اتفاق می‌افتد، سندروم پیش از قاعدگی یا PMS گفته می‌شود. بسیاری از زنان ممکن است به این سندروم مبتلا باشند، در حالی که خودشان بیخبرند! این سندروم معمولا علائم خفیفی دارد و مشکل جدی ایجاد نمی‌کند. اما اگر این علائم شدید باشند، زندگی روزمره شما را مختل می‌کنند. در این مقاله می خواهیم در مورد روش‌های کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی صحبت کنیم.


مطالب خواندنی و آموزنده دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :


سندروم پیش از قاعدگی

قاعدگی بخش طبیعی از زندگی زنان است. خیلی از زنان در این دوره بسیاری از فعالیت های روزانه خود را به راحتی انجام می‌دهند. به شرطی که علائم سندروم پیش از قاعدگی نداشته باشند، یا علائم خفیفی را تجربه کنند.

هر ماه حدود ۸۵ درصد از زنان، حداقل یک یا چند مورد از علائم سندروم پیش از قاعدگی را دارند. شاید برای شما هم پیش آمده که یک هفته قبل از شروع دوره پریودی، احساس کنید که خیلی عصبی و حساس هستید. معمولا بی حوصله می‌شوید، دلشوره دارید و یا حتی ممکن است دلتنگ دوستان خود شوید! اما نگران این مسئله نباشید! درست است که هیچ علاجی برای PMS وجود ندارد، اما به کمک تغییراتی در سبک زندگی می‌ توان علائم این مشکل را کم کرد و احساس بهتری داشت.

بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان | سندرم پیش از قاعدگی

علت ایجاد سندروم پیش از قاعدگی

علت مشخصی برای PMS وجود ندارد. بعضی از زنانی که علائم سندروم پیش از قاعدگی را تجربه می‌کنند، نسبت به تغییرات طبیعی هورمون ها، حساس هستند. کاهش و افزایش هورمون‌هایی مانند استروژن و پروژسترون قبل از شروع پریودی، باعث تغییر در خلق و خو می‌شود و ممکن است فرد عصبی یا بی حوصله شود. علاوه بر این، زنانی که افسردگی دارند، در سندروم پیش از قاعدگی، علائم شدید تری دارند. البته افسردگی به تنهایی باعث ایجاد این مشکل نمی‌شود.

نشانه های سندروم پیش از قاعدگی

زمان سندروم پیش از قاعدگی، ۵ تا ۱۱ روز قبل از پریودی است. علائم این مشکل معمولا ۴ روز بعد از شروع پریودی در اکثر خانمها از بین می‌روند. بیشتر خانمها چند مورد از مشکلات زیر را تجربه می‌کنند.

  1.  اضطراب و تنش های روحی روانی
  2.  تغییر در اشتها
  3.  افسردگی
  4.  گریه
  5.  تمرکز ضعیف یا عدم تمرکز
  6.  اختلالات خواب (بی خوابی)
  7.  تغییر در میل جنسی
  8.  بی میلی به انجام دادن فعالیت های روزانه

علاوه بر این موارد، سردرد، خستگی، دردهای عضلات و مفاصل و نفخ شکم قبل از پریود، از علائم فیزیکی این دوره هستند. بعضی از این علائم به حدی شدید هستند که بر زندگی روزمره زنان تاثیر می‌گذارند.

چه عواملی باعث افزایش سندروم پیش از قاعدگی می‌شود؟

بعض از عوامل باعث می‌شود که شما علائم سندروم پیش از پریودی را تجربه کنید:

  • سابقه افسردگی یا اختلالات خلقی، مانند افسردگی پس از زایمان یا اختلال دو قطبی
  • مصرف سیگار یا الکل
  •  تروما احساسی

متخصص زنان و زایمان اصفهان | اسپاسم عضلات واژن

مقابله با سندروم پیش از قاعدگی

شما نمی‌توانید سندروم قبل از پریود را درمان کنید. اما می‌توانید برای کاهش علائم خود کارهایی را انجام دهید. اگر شما علائم خفیف سندرم قبل از قاعدگی دارید، گزینه های درمانی زیر به شما کمک می‌کنند:

  • تغییر در رژیم غذایی

با داشتن یک رژیم غذایی مناسب، می‌توان به کاهش عوارض سندروم پیش از قاعدگی کمک کرد. رعایت کردن این نکات باعث می‌شود که شما علائم خفیف تری را تجربه کنید:

  1. نوشیدن مایعات فراوان برای کاهش نفخ شکم
  2. مصرف مقدار زیادی میوه، سبزیجات و غلات
  3. عدم مصرف کافئین و الکل
  4.  مصرف مکمل هایی مانند اسید فولیک، ویتامین D و B6
  5.  کاهش مصرف شکر و نمک

بهتر است قبل از اینکه سراغ درمان های پزشکی بروید، عادت های غذایی تان را اصلاح کنید. چون بدون شک عوارض جانبی آن کمتر است!

  • ورزش کنید .

ورزش کردن در این زمان، از همیشه مهم تر است. ورزش کردن باعث کاهش علائم PMS می‌شود. اگر باشگاه رفتن برایتان سخت است یا وقت کافی برای این کار ندارید، حداقل سی دقیقه پیاده روی یا دوچرخه سواری را در برنامه هفتگی تان قرار دهید. ورزش به صورت مرتب باعث سلامتی کل بدن و بهبود علائم مرتبط با افسردگی پیش از قاعدگی می‌شود.

  •  قرص های مسکن استفاده کنید .

مُسکن‌های ضدالتهابی غیراستروئید برای کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی مفید هستند. فلوکستین، ایبوپروفن و ناپروکسن داروهای بدن نسخه ای هستند که برای زنانی که علائم فیزیکی PMS را دارند، توصیه می‌شود.

 متخصص زنان و زایمان اصفهان  | اثربخشی قرص های ضد بارداری

  • قرص های ضدبارداری را امتحان کنید.

قرص های ضد بارداری، هورمون ها را در طول چرخه قاعدگی زنان متعادل می کنند. بعضی از زنان برای جلوگیری از پریود شدن، قرص های ضد بارداری را به صورت مرتب مصرف می‌کنند. این کار علائم سندروم پیش از قاعدگی را کاهش می‌دهد، اما ممکن است باعث لکه بینی شود.

  •  ویتامین ها را مصرف کنید .

ویتامین های E و B6 برای کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی مفید هستند. علاوه بر این، کلسیم و منیزیم برای کاهش گرفتگی عضلات و نوسانات خلقی موثر هستند.

  •  استرس خود را کاهش دهید.

داشتن خواب کافی بهترین روش کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی است. علاوه بر این سعی کنید، استرس خود را کم کنید. امتحان کنید که چه چیزهایی ذهن و بدن شما را آرام می‌کند، همان کارها را انجام دهید. یوگا، مدیتیشن، تنفس عمیق و حتی ماساژ گزینه های خوبی برای شماست.

بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان | چرا سندروم پیش از قاعدگی رخ می دهد ؟

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر شما علائم شدید سندروم پیش از قاعدگی را دارید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما ممکن است درباره هرگونه سابقه افسردگی یا اختلالات خلقی در خانواده شما سوال کند. با بررسی این موارد، می‌توان متوجه شد که آیا علائم شما نتیجه PMS است یا یک بیماری دیگر؟

در بعضی از موارد برای تشخیص بهتر، پزشک ممکن است آزمایش هورمون تیروئید را انجام دهد. این کار برای این است که اطمینان حاصل کند که غده تیروئید شما به درستی کار می کند یا خیر؟

سندروم پیش از قاعدگی مسئله نگران کننده‌ای نیست. داشتن یک شیوه زندگی سالم می‌تواند علائم این عارضه را در بیشتر خانمها از بین ببرد. سعی کنید هر ماه قبل از شروع پریودی، علائمی که دارید را در یک دفترچه یادداشت کنید تا مطمئن شوید که مربوط به سندروم پیش از قاعدگی هستند. درمان های گفته شده را امتحان کنید. با اولین درمان، دلسرد نشوید و انتظار معجزه نداشته باشید. با این حال اگر علائم شما شدید و ادامه دار بود، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید