تشخیص  سقط خود به خودی جنین

متخصص زنان و زایمان اصفهان | تشخیص  سقط خود به خودی جنین

 سقط خود به خودی جنین

شایع ترین نشانه سقط خود به خودی جنین خونریزی واژینال و درد شکمی در اوایل بارداری می باشد. متخصص زنان اصفهان انواع سقط خود به خودی جنین را این گونه توصیف می کند:

اگر خونریزی واژینال در اوایل بارداری روی دهد اما علائم دیگر سقط خود به خودی جنین وجود نداشته باشد گفته می شود سقط خود به خودی جنین از نوع threatened miscarriage می باشد. در این حالت دهانه رحم بسته شده و رحم در سایز مناسب با مرحله بارداری می باشد. اگر بارداری به اندازه کافی پیش رفته باشد، ضربان قلب جنین مشخص می شود. در خیلی از موارد خونریزی فروکش کرده و بارداری می تواند ادامه بیابد. اگر خونریزی سنگین باشد سقط خود به خودی جنین روی می دهد.

در برخی شرایط سقط خود به خودی جنین اجتناب ناپذیر است. در این شرایط دهانه رحم باز شده و خونریزی سنگین می باشد و کرامپ های شکمی نیز وجود دارد. خانم هایی که همه بافت بارداری را طی سقط خود به خودی جنین خارج کنند دچار سقط کامل می شوند. این نوع سقط متداول ترین نوعی می باشد که قبل از هفته ۱۲ روی می دهد. بعد از این نوع سقط خود به خودی جنین دوره ای از خونریزی و کرامپ وجود دارد که بدون درمان برطرف می شود. طی معاینه متخصص زنان در خواهد یافت که دهانه رحم بسته شده و علائمی از کیسه بارداری در رحم باقی نمانده است. در برخی موارد برای تایید تشخیص سقط خود به خودی جنین نیاز به انجام سونوگرافی می باشد.

برخی خانم ها به دلیل عفونت در رحم دچار سقط خود به خودی جنین می شوند. این نوع سقط خود به خودی جنین سقط سپتیک نامیده می شود .

متخصص زنان اصفهان | سقط خود به خودی جنین

تشخیص سقط خود به خودی جنین

در برخی موارد سقط خود به خودی جنین بر اساس علائم و معاینه فیزیکی انجام می شود. به عنوان مثال در شرایطی که سقط اجتناب ناپذیر می باشد دهانه رحم باز بوده و بافت بارداری داخل آن قابل رویت می باشد. اما در خیلی از موارد خونریزی واژن در اوایل بارداری، با استفاده از سونوگرافی می توان تعیین کرد آیا بارداری قابل دوام می باشد یا خیر.

سونوگرافی

در سونوگرافی از امواج صوتی برای رویت ساختارهای داخل رحم استفاده می شود. در اوایل بارداری سونوگرافی اغلب از طریق واژن انجام می شود. اگر فرد دچار سقط خود به خودی جنین (از نوع کامل) شده باشد کیسه بارداری و یا رویانی در سونوگرافی رویت نخواهد شد. در مورد سایر موارد کیسه بارداری دیده می شود اما ساختار آن غیر نرمال بوده و یا جنینی در آن رویت نمی شود که این نشان می دهد بارداری قابل دوام نمی باشد.

ضربان قلب جنین

در هفته ششم بعد از آخرین پریود قاعدگی حرکات ضربان قلب جنین در سونوگرافی قابل رویت می باشد. اگر بارداری به مرحله ای رسیده باشد که انتظار مشخص شدن ضربان قلب وجود داشته باشد، در صورت عدم تشخیص ضربان قلب در طول انجام سونوگرافی احتمال پایان بارداری مطرح می شود. از طرفی وجود ضربان قلب جنین (در صورت عدم وجود سایر ناهنجاری های بارداری) نشان می دهد که بارداری هنوز قابل دوام می باشد و سقط خود به خودی جنین روی نداده است. متخصص زنان و زایمان سرعت ضربان قلب جنین را ارزیابی می کنند. اگر ضربان قلب جنین کمتر از ۱۰۰ تا ۱۲۰ ضربه در دقیقه باشد احتمال سقط خود به خودی جنین مطرح می شود.

 

ارتباط با متخصص زایمان اصفهان دکتر نرگس علیان 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید