تشخیص و درمان سرطان تخمدان

متخصص زنان و زایمان اصفهان | تشخیص و راه های درمانی سرطان تخمدان

راه‌های تشخیص سرطان تخمدان

زمانی‌که پزشک سرطان تخمدان را در مراحل اولیه تشخیص می‌دهد، روند درمان آن بسیار ساده‌تر می‌شود. با این حال، تشخیص سریع آن خیلی هم ساده نیست. زیرا تخمدان‌های شما در عمق حفره شکمی قرار دارند و بعید است که با لمس کردن جایگاه تومور را احساس کنید. از طرفی، هیچ غربالگری تشخیصی معمولی برای سرطان تخمدان وجود ندارد. به‌همین‌دلیل بسیار مهم است که علائم غیر معمول یا مداوم را به پزشک متخصص زنان و زایمان اصفهان  گزارش دهید.

در این شرایط اگر پزشک متخصص زنان و زایمان اصفهان نگران سرطان تخمدان باشد، احتمالاً انجام معاینه لگن را توصیه می‌کند. در طی آن پزشک انگشتان خود را وارد واژن می‌کند و همزمان دست دیگر را روی شکم شما فشار می‌دهد تا اندام‌های لگنی شما را حس کند.


مطالب خواندنی و آموزنده دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :


بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان _ تخمدان پلی کیستیک

آزمایش‌های تشخیص سرطان تخمدان

تومور با رشد خود به مثانه و راست‌روده فشار می‌آورد. پزشک متخصص زنان و زایمان اصفهان در این مرحله می‌تواند تومور را در طول معاینه لگنی رکتوواژینال تشخیص دهد. از سایر آزمایش‌های موثر در تشخیص سرطان تخمدان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تست‌های تصویربرداری

آزمایشاتی مانند سونوگرافی یا سی‌تی اسکن شکم و لگن ممکن است به تعیین اندازه، شکل و ساختار تخمدان کمک کنند. برای تشخیص سرطان تخمدان با سونوگرافی معمولا علاوه‌بر سونوگرافی معمولی از سونوگرافی ترنس واژینال نیز استفاده می‌شود. روشی که پروب دستگاه سونوگرافی را از طریق واژن مستقیما در معرض بافت تخمدان قرار می‌دهد.

آزمایش خون

ممکن است شامل چکاب کامل باشد که می‌تواند به تعیین وضعیت سلامت شما کمک کند. پزشک شما همچنین ممکن است با آزمایش خون به‌دنبال شناسایی میزان نشانگرهای تومور سرطان تخمدان باشد. به عنوان مثال، آزمایش آنتی‌ژن سرطانی CA-125 می‌تواند پروتئینی را که اغلب در سطح سلول‌های سرطانی تخمدان یافت می‌شود، شناسایی کند. آزمایش خون نمی‌تواند به پزشک شما بگوید که آیا سرطان دارید یا خیر، اما ممکن است سرنخ‌هایی در مورد تشخیص و پیش‌آگهی ارائه دهد.

آزمایش ژنتیک

پزشک ممکن است انجام آزمایش خون را برای بررسی تغییرات ژنی که خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش می‌دهند، توصیه کند. آگاهی از تغییر ارثی در DNA به پزشک کمک می‌کند تا در مورد برنامه درمانی شما بهتر تصمیم بگیرد. ممکن است بخواهید این اطلاعات را با خویشاوندان خونی خود، مانند خواهر و برادر و فرزندانتان به اشتراک بگذارید، زیرا آن‌ها نیز ممکن است در معرض خطر تغییرات ژنی مشابه باشند.

عمل جراحی

گاهی اوقات پزشک شما نمی‌تواند از روند تشخیص خود مطمئن شود تا زمانی‌که تحت عمل جراحی لاپاروسکوپی برای نمونه‌برداری قرار بگیرید. نمونه بدست آمده در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می‌گیرد تا درجه و نوع سرطان تخمدان را مشخص کند.

انواع روش‌های درمان سرطان تخمدان

یکی از سوالات رایج خانم‌ها این است که آیا سرطان تخمدان کشنده است؟ یا سرطان تخمدان چقدر طول می‌کشد؟ در پاسخ می‌توان گفت که در صورت برخورداری از روند درمان مناسب، طول عمر بیماران سرطان تخمدان ۵ سال یا بیشتر است. روند درمان سرطان تخمدان معمولاً شامل ترکیبی از جراحی و شیمی‌درمانی است. درمان‌های دیگر آن ممکن است در شرایط خاص استفاده شوند. در ادامه به جزئیات هرکدام اشاره خواهیم کرد.

متخصص زنان و زایمان اصفهان | هیستروسکوپی رحم

عمل جراحی

از انواع روش‌های جراحی برای درمان این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

جراحی برای برداشتن یک تخمدان : معمولا در مراحل اولیه سرطان که بیش از یک تخمدان درگیر نمی‌شود، جراحی ممکن است شامل برداشتن تخمدان آسیب‌دیده و لوله فالوپ آن باشد. این روش ممکن است توانایی شما برای بچه‌دار شدن را حفظ کند.

جراحی برای برداشتن هر دو تخمدان : اگر سرطان هر دو تخمدان را درگیر کرده باشد و هیچ نشانه‌ای از گسترش بیماری به نواحی دیگر وجود نداشته باشد، جراح ممکن است هر دو تخمدان و هر دو لوله فالوپ را بردارد. این روش رحم شما را دست‌نخورده می‌گذارد. بنابراین ممکن است همچنان بتوانید با استفاده از جنین یا تخمک منجمد خود یا با تخمک‌های اهداکننده باردار شوید.
جراحی برای برداشتن هر دو تخمدان و رحم : اگر سرطان شما گسترده‌تر شود یا برای شما مهم نیست که توانایی خود را برای بچه‌دار شدن حفظ کنید، جراح تخمدان‌ها، لوله‌های فالوپ، رحم و غدد لنفاوی مجاور را برمی‌دارد.

جراحی برای درمان سرطان پیشرفته تخمدان : اگر سرطان شما بدخیم و پیشرفته شده باشد، پزشک ممکن است جراحی را برای برداشتن همه بافت‌های سرطانی توصیه کند. گاهی اوقات شیمی‌درمانی قبل یا بعد از جراحی در این شرایط انجام می‌شود.

متخصص زنان و زایمان اصفهان | تاثیر شیمی درمانی بر نازایی و باروری زنان

شیمی‌درمانی

شیمی‌درمانی نوعی درمان دارویی است که از مواد شیمیایی برای از بین بردن سلول‌هایی با قدرت رشد بالا از جمله سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند. داروهای شیمی‌درمانی را می‌توان به داخل رگ تزریق کرد یا به‌صورت خوراکی مصرف کرد.

شیمی‌درمانی اغلب پس از جراحی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی باقیمانده استفاده می‌شود. قبل از جراحی نیز می‌توان از آن استفاده کرد. همچنین در صورت نیاز می‌توانید به متخصص انکولوژی زنان مراجعه کرده و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید. در شرایط خاص، داروهای شیمی‌درمانی ممکن است گرم شوند و در حین به داخل شکم تزریق شوند جراحی (شیمی‌درمانی داخل صفاقی هیپرترمیک).

درمان هدفمند

اصولا درمان‌های دارویی هدفمند بر نقاط ضعف سلول‌های سرطانی تمرکز دارند و با حمله به این نقاط می‌توانند باعث مرگ سلول‌های سرطانی شوند. اگر این نوع درمان برای شما قابل انجام باشد، پزشک ممکن است ابتدا سلول‌های سرطانی شما را آزمایش کند تا مشخص کند کدام درمان هدفمند بیشترین تأثیر را بر آن‌ها دارد.

هورمون‌درمانی

هورمون‌درمانی از داروهایی برای جلوگیری از اثرات هورمون استروژن بر سلول‌های سرطان تخمدان استفاده می‌کند. برخی از سلول‌های سرطانی تخمدان از استروژن برای کمک به رشد خود استفاده می‌کنند، بنابراین مسدود کردن استروژن ممکن است به کنترل بیماری کمک کند.

هورمون‌درمانی ممکن است یک گزینه درمانی برای برخی از انواع سرطان‌های تخمدان با رشد آهسته باشد. همچنین اگر سرطان پس از درمان‌های اولیه عود کند، ممکن است یک گزینه مطلوب باشد.

ایمونوتراپی

در واقع ایمونوتراپی از تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان استفاده می‌کند. سیستم ایمنی بدن ممکن است به سلول‌های سرطانی حمله نکند، زیرا آ‌ن‌ها پروتئین‌هایی تولید می‌کنند که به آنها کمک می‌کند از تهاجم سلول‌های سیستم ایمنی پنهان شوند. ایمونوتراپی با تداخل در این فرآیند کمک می‌کند تا سیستم ایمنی بهتر عمل کند. ایمونوتراپی ممکن است گزینه‌ای برای درمان بیماری در شرایط خاص باشد.

متخصص زنان و زایمان اصفهان | از عمل کورتاژ تشخیصی چه می دانید ؟

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائمی دارید که شما را نگران می‌کنند و مشابه علائم اولیه سرطان تخمدان هستند، حتما با پزشک متخصص زنان و زایمان و یا متخصص درمان سرطان خود قرار ملاقات بگذارید. به‌خصوص اگر این علائم با گذشت زمان برطرف نشده و بدتر شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید