درمان ریزش مو ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک

متخصص زنان و زایمان اصفهان | درمان ریزش مو ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک | بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان

درمان ریزش مو ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال هورمونی رایج در میان خانم‌هاست، که می‌تواند سبب علائم مختلفی نظیر رشد بیش از حد موهای صورت و بدن (هیرسوتیسم) شود.

این سندرم در بسیاری از افراد سبب ضخیم شدن موهای صورت و بدن می‌شود؛ این درحالی ست که سندرم تخمدان پلی کیستیک علت ریزش مو و کم پشت شدن مو نیز می‌تواند باشد.

علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک

نشانه‌ها و علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک اغلب در دوران بلوغ در زمان اولین دوره قاعدگی ظاهر می‌شود. البته گاهی اوقات سندرم تخمدان پلی کیستیک بعد از این دوران و به طور مثال در پاسخ به افزایش وزن زیاد رخ می‌دهد.

علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک متغیر است. تجربه حداقل دو مورد از علائم زیر برای تشخیص این سندرم لازم است

قاعدگی نامنظم:

شایع‌ترین نشانه‌ی سندرم تخمدان پلی کیستیک، چرخه قاعدگی نامنظم و دوره‌های قاعدگی طولانی مدت است. به طور مثال کاهش دوره‌های قاعدگی به مدت کمتر از ۹ دوره در سال، بیش از ۳۵ روز فاصله بین قاعدگی‌‌ها و خونریزی‌ شدید و غیرعادی از جمله علائم این سندرم است.

افزایش سطح آندروژن (هورمون‌های مردانه):

افزایش سطوح هورمون‌های مردانه (آندروژن)، سبب بروز علائم فیزیکی نظیر رشد موهای زائد صورت و بدن (هیرسوتیسم: رشد مو در نقاطی از بدن که مو به طور طبیعی رشد نمی کند یا رشد آن خیلی کم است) و در بعضی افراد آکنه شدید و ریزش مو با الگوی مردانه می‌شود.

درمان ریزش مو ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک | بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهانتخمدان‌های پلی کیستیک:

ممکن است تخمدان‌های شما بزرگ شوند و حاوی فولیکول‌هایی باشند که تخمک‌ها را احاطه کرده‌اند. در نتیجه تخمدان‌ها در عملکرد طبیعی و منظم خود با مشکل مواجه می‌شوند.

چرا سندرم تخمدان پلی کیستیک سبب ریزش مو می شود؟

بدن خانم‌ها، هورمون‌های مردانه‌ (آندروژن) نیز تولید می‌کند، که یکی از این هورمون‌ها تستوسترون است. آندروژن ها در شروع دوران بلوغ و رشد مو در زیر بغل و ناحیه تناسلی نقش دارند و علاوه بر این، دارای کارکردهای مهم دیگری نیز هستند.

بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک سبب تولید بیش از حد آندروژن می‌شود، که این امر منجر به بروز ویژگی‌های مردانه از جمله رشد موهای زائد در نقاطی که قبلا مو در آنجا رشد نمی‌کرد (مانند صورت، گردن، سینه و شکم) می‌شود.

آندروژن‌های اضافی همچنین می‌توانند سبب کم پشت شدن تارهای موی سر، به ویژه در جلوی سر شوند، که به آن، آلوپسی آندروژنیک یا ریزش مو با الگوی زنانه می‌گویند.

آیا مو دوباره رشد می‌کند؟

موهای ریخته شده در اثراین سندرم، به خودی خود دوباره رشد نمی‌کند؛ اما با استفاده از روش‌های درمانی مناسب می‌توانید رشد موهای خود را تحریک کنید. علاوه بر این، با انجام برخی کارهای ساده، می‌توانید ریزش موی نواحی‌یی که تحت تاثیر سندرم پلی کیستیک بوده را بپوشانید.

روش‌های درمانی سندرم تخمدان پلی کیستیک

ریزش موی ناشی از این سندرم به دلیل عدم تعادل هورمونی ایجاد می‌شود، بنابراین تنظیم هورمون‌ها بخش مهمی از درمان محسوب خواهد شد. تنظیم هورمون‌ها به کمک انواع مختلفی از داروها قابل انجام است.

به یاد داشته باشید که ممکن است برای پیدا کردن داروی مناسب، به امتحان کردن چند داروی مختلف نیاز پیدا کنید، تا بفهمید کدامیک برای شما موثرتر است. بیشتر افراد از مصرف ترکیب چند دارو، بهترین نتیجه را کسب کرده‌اند.

در اینجا به برخی گزینه‌های درمانی رایج برای ریزش موی سر ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک اشاره می‌کنیم:

قرص‌های ضد بارداری

قرص‌های ضد بارداری می‌توانند سطوح آندروژن را کاهش دهند. این امر به کاهش رشد موهای زائد و کاهش سرعت ریزش مو کمک می‌کند. این قرص‌ها همچنین در درمان سایر علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک، مانند پریود نامنظم و آکنه موثر هستند.

معمولا برای درمان ریزش مو ناشی از این سندرم، داروی آنتی آندروژن، به همراه داروهای خوراکی ضد بارداری تجویز می‌شود.

اسپیرونولاکتون (آلداکتون)

اسپیرونولاکتون نوعی داروی خوراکی است، که با عنوان داروی آنتاگونیست گیرنده آلدوسترون شناخته می‌شود. این دارو توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به عنوان یک داروی ادرارآور برای درمان احتباس مایعات بدن مورد تایید قرار گرفته است.

این دارو در درمان آلوپسی آندروژنیک نیز موثر است. اگرچه برای چنین کاربردی، هنوز تاییدیه‌ سازمان غذا و دارو را ندارد. این دارو اثرات آندروژن بر پوست را مسدود می‌کند و معمولا به همراه داروی خوراکی ضد بارداری تجویز می‌شود.

ماینوکسیدیل (روگِین)

ماینوکسیدیل تنها داروی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان ریزش موی الگوی زنانه است. ماینوکسیدیل نوعی داروی موضعی است که باید آن را هر روز روی پوست سرتان ماساژ دهید. این دارو رشد مو را تقویت کرده و حتی می‌تواند به موهای شما ظاهر ضخیم‌تری‌ بدهد.

فیناستراید (پروپشیا) و دوتاستراید (آوودارت)

این دو دارو توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان ریزش موی مردانه مورد تایید انجمن غذا و داروی امریکا (FDA) قرار گرفته‌اند. در حالی که این داروها برای درمان ریزش مو با الگوی زنانه تایید نشده‌اند. برخی پزشکان این داروها را برای خانم‌های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک تجویز می‌کنند.

کاشت مو

کاشت مو نوعی عمل جراحی برای کاشتن مو روی پوست سر است. در این روش درمانی مو و فولیکول‌های آن، از یک ناحیه پر موی سر برداشته ‌شده و در ناحیه کم‌پشت یا دچار طاسی کاشته می‌شوند. کاشت مو معمولا به روش‌های مختلفی انجام می‌شود.

| اینستاگرام دکتر نرگس علیان بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان |


مطالب پیشنهادی مرتبط 

 آلودگی هوا و سقط جنین

تغییرات پوستی در دوران بارداری

استرس مادر و تاثیر منفی بر مغز کودک

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید