نقش داروها در درمان آندومتریوز

متخصص زنان و زایمان اصفهان | نقش داروها در درمان آندومتریوز

درمان آندومتریوز با دارو

عواملی که احتمال ابتلا به درمان آندومتریوز را افزایش می دهد عبارت است از:

  • سابقه خانوادگی در ابتلا به این بیماری
  • شروع زودهنگام خونریزی های قاعدگی (قبل از ۱۱ سالگی)
  • چرخه های کوتاه قاعدگی (۲۷ روز یا کمتر)
  • وجود پریودهای سنگین و طولانی

عواملی که احتمال ابتلا به آندومتریوز را کاهش می دهد عبارت است از:

  1. کاهش چربی بدن
  2. ورزش منظم
  3. بارداری
  4. شروع دیرهنگام پریودهای قاعدگی

متخصص زنان اصفهان

 متخصص زایمان اصفهان | عارضه آندومتریوز

نقش داروها در درمان endometriosis

چندین گزینه دارویی در درمان endometriosis نقش دارد. داروهای مسکن که در کاهش التهاب نقش دارند اولین گزینه در درمان آندومتریوز محسوب می شود. استفاده از قرص های ضد بارداری در درمان آندومتریوز کمک می کند تا هورمون ها تنظیم شده و خونریزی حاصل از چرخه قاعدگی کاهش یابد.

پروژستین هورمونی است که در درمان endometriosis به کنترل علائم در طول زمان کمک خواهد کرد. پروژستین اغلب به فرم قرص یا شات تزریقی در بازار وجود دارد. دانازول و آنالوگ های GnRH از جمله ترکیبات هورمونی تزریقی می باشد که منجر به توقف پریودها می شود. این داروها نیز در درمان endometriosis مورد کاربرد قرار دارند. عوارض جانبی ناشی از این دارو شبیه به یائسگی می باشد، علائمی مانند گرگرفتگی یا خشکی واژن.

متخصص زایمان اصفهان | فراموش کردن قرص ضد بارداری چه باید کرد

داروی دانازول که در درمان endometriosis استفاده می شود منجر به بروز آکنه و رشد موهای زائد می گردد. مصرف قرص استروژن همزمان با آنالوگ های GnRH احتمال وقوع عوارض جانبی را کاهش می دهد. مهارکننده های آروماتاز مانند لتروزول فرم جدیدی در درمان  محسوب می شود. این دسته از داروها می تواند همزمان با سایر داروها در درمان  استفاده شود.

قرص های ضد بارداری، دانازول و آنالوگ های GnRH در درمان آندومتریوز در بازه ۶ تا ۹ ماهه باید استفاده شود. در طول مدت درمان آندومتریوز با استفاده از داروها احتمالا درد باید بهتر شود اما متاسفانه قطع درمان آندومتریوز با استفاده از داروها احتمال عود درد را در پی دارد. گزینه دیگری که در درمان آندومتریوز نقش دارد انجام لاپاراسکوپی است.

همانطور که عنوان شد لاپاراسکوپی ما را در تشخیص endometriosis یاری می سازد. در حین انجام لاپاراسکوپی می توان بافت نابه جای آندومتر را از بین برد و به این ترتیب در درمان آندومتریوز موثر واقع گردید. هیسترکتومی روش دیگری است که درمان مورد توجه می باشد. در موارد شدید درمان endometriosis با استفاده از هیسترکتومی انجام می شود. در این روش درمان endometriosis رحم و در برخی موارد تخمدان ها نیز خارج می گردد.

 

متخصص زنان اصفهان _ دکتر نرگس علیان

صفحه مجازی دکتر نرگس علیان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید