۷ علل ترشحات زیاد واژن

متخصص زنان و زایمان اصفهان | 7 علل ترشحات زیاد واژن

علت و درمان ترشحات زیاد واژن

ترشحات واژینالی منظم نشان دهنده سلامت سیستم تولید مثل زنان است. ترشحات نرمال و طبیعی واژن ترکیبی از مخاط، مایعات، باکتری ها و سلول های مرده واژن است. ممکن است به دلیل تحریک جنسی یا در طول تخمک‌ گذاری با ترشحات سنگین واژن مواجه شوید. ترشحات زیاد با بوی بد یا رنگ و ظاهر غیرعادی را می‌توان از جمله ترشحات خطرناک واژن و به عنوان نشانه یک بیماری زمینه ای در نظر گرفت.


سایر مطالب خواندنی و آموزنده متخصص زنان و زایمان اصفهان دکتر نرگس علیان :


متخصص زنان و زایمان اصفهان | درمان دارویی و خانگی ترشحات واژن

چه عواملی باعث ترشحات زیاد واژن می شود؟

۷ نوع ترشح واژن در زنان وجود دارد. یکی از این ترشحات، ترشحات سنگین واژینالی است. ترشح سنگین واژن به یک یا چند دلیل زیر ترشح می شوند:

  • تحریک جنسی یا برانگیختگی زنان

تحریک جنسی چند واکنش فیزیکی را در بدن تحریک می‌ کند. برانگیختگی باعث افزایش جریان خون در ناحیه تناسلی و گشاد شدن رگ‌های خونی می شود. در نتیجه مایع روان‌کننده از سطح دیواره واژن جاری می شود. این مایع شفاف، آبکی و لغزنده است و به انبساط واژن و راحت تر شدن دخول کمک می کند. سایر نشانه‌های تحریک جنسی در زنان عبارتند از:

  1. افزایش ضربان قلب و تنفس
  2.  قرمز شدن صورت، گردن و سینه
  3.  ورم پستان
  4.  نعوظ نوک پستان
  • تخمک گذاری

مایع ژل مانند دهانه رحم حاوی پروتئین، کربوهیدرات و اسیدهای آمینه است. بافت و مقدار این مایع در طول چرخه قاعدگی تغییر می‌کند. برای مثال، بعد از خونریزی عادت ماهانه، مایع دهانه دارای بافت ضخیم و مخاط مانندی است. این ترشحات ممکن است اَبر مانند، سفید یا زرد رنگ باشند.

با نزدیک شدن به زمان تخمک گذاری (۴ روز قبل یا بعد از نیمه سیکل قاعدگی)، سطح استروژن افزایش می یابد. در این زمان، مایع دهانه رحم، شفاف و لزج و شبیه به سفیده تخم مرغ است. ترشح این مایع پس از تخمک گذاری کاهش می یابد. ممکن است چند روز پس از پریود هیچ ترشحی نداشته باشید.

 متخصص زنان و زایمان اصفهان  | 7 علل ترشحات زیاد واژن ..

  • عدم تعادل هورمونی

عدم تعادل هورمونی در اثر استرس، رژیم غذایی یا بیماری های زمینه ای اتفاق می افتد و می‌تواند ترشحات واژن را افزایش دهد. برای مثال، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک شایع‌ترین اختلال هورمونی زنان است که باعث افزایش سطح آندروژن (هورمون مردانه) در بدن می شود. افزایش سطح آندروژن می‌تواند باعث:

  1.  تغییر مقدار یا بافت مایع دهانه رحم
  2.  نامنظم شدن قاعدگی
  3.  جلوگیری از تخمک گذاری

بعضی از مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک با افزایش ترشحات واژینالی مواجه می شوند. توجه به سایر علائم سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک به تشخیص و درمان سریعتر این بیماری کمک می کند که برخی از آنها عبارتند از:

  1.  کاهش تعداد دوره های قاعدگی به کمتر از ۸ مورد در سال (فاصله بین دو پریود معمولا بین ۲۱ تا ۳۵ روز است).
  2. رشد موهای زائد در صورت و بدن (بیشتر بخوانید: آشنایی با بهترین دستگاه لیزر موی زائد)
  3.  نازک شدن مو یا ریزش مو
  4.  بروز آکنه در صورت و بدن
  5.  افزایش وزن
  6.  تیره شدن پوست گردن، کشاله ران، یا پستان
  7.  لکه‌های پوستی زیر بغل یا گردن

داروهای ضدبارداری هورمونی مثل قرص‌های ضد بارداری و دستگاه‌های داخل رحمی (IUD) نیز می‌ توانند باعث افزایش ترشح واژینالی بویژه در چند ماه اول استفاده شوند. ترشحات واژینالی بیش از حد و علایم دیگری مانند لکه‌ بینی و گرفتگی عضلات بعد از رابطه جنسی معمولا بعد از سازگاری بدن با داروهای ضد بارداری هورمونی از بین می روند.

متخصص زنان اصفهان | انواع واژینیت را بشناسید :

  • التهاب واژن (واژینیت)

واژینیت یا التهاب واژن به عفونت یا سوزشی گفته می شود که ناشی از عواملی مثل دوش واژینال، ژل های روان کننده (لوبریکانت) و لباس زیر نامناسب هستند. واژینیت می تواند باعث ترشحات واژینالی ضخیم به رنگ های سفید، خاکستری ، زرد یا سبز شود. علائم دیگر واژینیت عبارتند از:

  1.  بوی بد واژن
  2. احساس خارش واژن یا سوزش در ناحیه تناسلی
  3.  قرمزی یا التهاب واژن
  4.  درد یا ناراحتی هنگام دفع ادرار
  5.  درد هنگام نزدیکی
  • واژینوزیس باکتریایی

عفونت واژینوزیس باکتریایی در اثر رشد بیش از حد باکتریها در واژن رخ می دهد و شایع ترین عفونت در بین زنان ۱۵ تا ۴۴ ساله است. علت دقیق بروز این عفونت هنوز ناشناخته است. زنان بعد از مقاربت جنسی ممکن است دچار عفونت واژینوزیس باکتریایی شوند ولی واژینوزیس باکتریایی یک عفونت مقاربتی نیست. براساس نتایج بدست آمده زنان مبتلا به عفونت واژینوزیس باکتریایی ممکن است ترشحات واژینالی شیری یا خاکستری رنگی را مشاهده کنند. سایر علائم واژینوزیس باکتریایی عبارت است از:

  1.  بوی بد شبیه به بوی ماهی گندیده
  2.  احساس ناراحتی در هنگام دفع ادرار
  3.  وجود سوزش یا خارش دردناک در واژن
  4.  احساس سوزش در پوست اطراف واژن
  • عفونت مخمری

رشد بیش از حد قارچی به نام کاندیدا آلبیکانس باعث بروز عفونت های واژینال مخمری می شود. این عفونت ممکن است در هر سنی رخ دهد. نزدیک به ۷۰ درصد زنان در مقطعی از زندگی خود به این بیماری مبتلا می‌شوند. شایع ترین علامت عفونت واژینال مخمری، خارش شدید واژن و بخش بیرونی ناحیه تناسلی (فرج) است. این عفونت می تواند باعث ترشح واژینالی بی بو و خاکستری رنگ و تکه ای (پنیر مانند) شود.

در عفونت های خفیف قارچی واژن، معمولا استفاده از پماد، قرص و کرم های خاص به مدت ۱ تا ۳ روز تجویز می شود. برخی از این داروها را می توان بدون نسخه‌ی پزشک نیز از داروخانه ها تهیه کرد. علائم باید طی چند روز بهبود یابند. روند بهبودی عفونت های شدید ممکن است طولانی تر باشد. در این وضعیت باید به پزشک مراجعه کنید.متخصص زنان و زایمان اصفهان | ترشحات سبز رنگ واژن و علل بروز آن

 

  • تریکومونیازیس

تریکومونیازیس یک بیماری مقاربتی و ناشی از انگل تریکوموناس واژینالیس است. این انگل از طریق تماس جنسی با شخص آلوده منتقل می شود. بیشتر افراد مبتلا به تریکومونیازیس فاقد علائم بالینی هستند، اما علائمی مانند سوزش یا خارش در ناحیه تناسلی در تعداد محدودی از مبتلایان مشاهده می شود. عفونت های تریکومونیازیس باعث افزایش ترشحات واژن می شود که دارای بوی بد یا بوی ماهی بوده و معمولا سفید، زرد یا سبز هستند. این ترشحات ممکن است رقیق تر از حد نرمال باشند.

برای ترشحات واژن چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

ترشحات واژن همیشه نگران کننده نیستند ولی در صورت مشاهده ترشحات غیرطبیعی می توانید ابتدا اقدام به درمان خانگی ترشحات واژن نمایید. اگر درمانهای گیاهی و خانگی برای رفع عفونت موثر نبود باید به پزشک مراجعه کنید. ترشحات زرد، سبز، خاکستری یا بی بو می توانند نشانه عفونت باشند. در صورت وجود علائم زیر به پزشک مراجعه کنید:

  1.  خارش یا سوزش در ناحیه تناسلی
  2. ناراحتی یا درد هنگام ادرار
  3. ناراحتی یا درد هنگام مقاربت جنسی

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید