بیماری مقاربتی و جنسی در زنان

متخصص زنان و زایمان اصفهان | بیماری مقاربتی و جنسی در زنان

از تشخصی تا درمان بیماری جنسی زنان

بیماری جنسی زنان  | بیماری‌های مقاربتی از طریق تماس جنسی از فردی به دیگری منتقل می‌شود؛ زن و مرد هم ندارد اما خانم‌ها بیشتر در معرض آن قرار دارند. بیماری مقاربتی و جنسی زنان با توجه به افزایش روابط جنسی پرخطر در جهان بیش از پیش افزایش پیدا کرده است.

از این رو ابتلا به این بیماری‌های مقاربتی به یکی از دغدغه‌های اصلی تبدیل شده است. با این حال تشخیص به‌موقع و درمان بیماری های مقاربتی یکی از نکات ضروری است که به درمان این بیماری کمک می‌کند. متأسفانه به دلیل نبود اطلاعات کافی در خصوص بیماری‌های مقاربتی، امکان ابتلا به این بیماری بسیار بالا است برای همین، ضمن این که به شما توصیه می کنیم تا در صورت دیدن هر نشانه ای از بیماری های مقاربتی به پزشک متخصص زنان و زایمان اصفهان مراجعه کنید.


همراه ما باشید با مطالب خواندنی دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :


بیماری‌های مقاربتی و جنسی زنان STD

بیماری‌های مقاربتی یا به صورت مختصر STD، عارضه‌ای سخت است که معمولا توسط ارتباط جنسی بین دو نفر منتقل می‌شود. این بیماری همانطور که در میان مردان شایع است، در زنان هم رخ می‌دهد و هیچ کس از ابتلا به آن مصون نیست.

از این بیماری به عنوان عفونت‌ مقاربتی یا بیماری آمیزشی زنان (VD) نیز یاد می‌شود. درباره راه‌های انتقال و نشانه‌های بیماری آمیزشی زنان بیشتر توضیح خواهیم داد اما معمولا ز طریق تماس جنسی واژینال ، مقعد یا دهان منتقل می شود و همراه با علائمی مثل درد، خارش واژن، ترشح غیر معمول و بدبو و بیرون زدگی آلت است. درباره این بیماری جالب است بدانید که بر اساس تحقیقات، نزدیک به ۳۷۶ میلیون نفر از میان زنان به بیماری های STD مثل کلامیدیا، سیفلیس، سوزاک و تریکومونیازیس مبتلا هستند. بیماری‌هایی که از آن‌ها نام بردیم، بیشترین میزان ابتلا را دارند.

البته با تزریق واکسنی مثل گارداسیل می‌توان از ابتلا به بعضی از از گونه‌های عفونت‌های مقاربتی مثل HPV تا ۴۵ سالگی پیشگیری کرد.

تشخیص بیماری‌های جنسی زنان

تشخیص بیماری‌های مقاربتی تنها بر اساس علائم برای متخصصان کار دشواری است. بنابراین آن‌ها باید آزمایش‌ها و معایناتی را انجام دهند تا بتوانند نوع بیماری مقاربتی را تشخیص دهند، برخی از انواع آزمایش‌ بیماری‌های مقاربتی که برای تشخیص بیماری انجام می‌دهند عبارتند از:

  1. معاینات فیزیکی
  2. سواب مایعات بدن
  3. آزمایش خون
  4. روش‌های تخصصی مانند آزمایش با روش جراحی کولونوسکوپی یا کولپوسکوپی

اگر پزشک مظنون به داشتن بیماری های مقاربتی در شما شود، احتمالاً توصیه‌هایی را برای بررسی انجام می‌دهد. اکثر بیماری های مقاربتی را می‌توان با استفاده از آزمایش ادرار یا خون تشخیص داد. کیت‌های آزمایش خانگی نیز برای برخی از بیماری‌های مقاربتی در دسترس هستند، اما ممکن است همیشه قابل اطمینان نباشند. بنابراین توصیه می‌شود که با احتیاط از آنها استفاده کنید.

عوارض احتمالی بیماری‌های جنسی در زنان

برخی از عوارض این بیماری بعضی اوقات غیرقابل جبران است. برخی از عوارض این بیماری عبارتند از:

پیشگیری از بیماری های مقاربتی زنان

غربالگری بیماری‌های مقاربتی برای جلوگیری از عوارض این بیماری بسیار مهم است.برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی چند راهکار وجود دارد که بهتر است آن‌ها را رعایت کنید.

مراقب روابط خود باشید؛ یکی از اصلی‌ترین روش‌های جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی، عدم داشتن رابطه با شریک جنسی ناشناس است. با افراد مختلف وارد رابطه نشوید؛ یکی دیگر از راه‌های مطمئن برای جلوگیری از بیماری‌های مقاربتی، ماندن در یک رابطه طولانی‌ مدت است که در آن هر دو نفر فقط با یکدیگر رابطه جنسی دارند.

رابطه محفاظت شده داشته باشید؛ حتماً هنگام رابطه جنسی خود از عوامل محافظت‌کننده مانند کاندوم لاتکس و دهانی استفاده کنید. واکسیناسیون را فراموش نکنید؛ حتماً پیش از داشتن هرگونه رابطه واکسینه شوید.
اگر رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا اورال سکس (رابطه جنسی دهانی) داشته باشید، راه‌هایی برای ایمن‌تر کردن آن وجود دارد. کاندوم محافظی مؤثر است که شما را در برابر بسیاری از بیماری های مقاربتی ایمن نگه می‌دارد.

چه موقع باید به دکتر مراجعه کرد؟

اگر جواب آزمایش STD شما مثبت است، باید در اسرع وقت برای درمان به دنبال یافتن متخصص باشید. اگر به یک بیماری مقاربتی مبتلا شده باشید، زمینه‌ی ابتلا به دیگر بیماری‌ها نیز برایتان فراهم می‌شود. در نظر داشته باشید که برخی از بیماری‌های مقاربتی در موارد نادری منجر به مرگ خواهند شد. اما با این وجود اکثر بیماری‌های مقاربتی قابل درمان و کنترل هستند. رعایت برنامه درمانی و پیشگیری توصیه شده توسط پزشک می‌تواند در بهبود بیماری‌های مقاربتی تأثیر بسزایی داشته باشد.

درمان بیماری‌های مقاربتی زنان

درمان بیماری های مقاربتی در زنان و یا مردان بسته به نوع انتقال آن متفاوت است. نکته مهمی که قبل از شروع فعالیت جنسی باید به آن توجه شود احتمال ابتلا به بیماری های مقاربتی و نحوه انتقال این بیماری از فردی به فرد دیگر است. در ادامه برای روشن شدن بیش‌تر موضوع به بررسی نحوه درمان بیماری های مقاربتی با عوامل مختلف می‌پردازیم.

۱. درمان بیماری‌های باکتریایی

معمولاً با آنتی بیوتیک به راحتی می‌توانید عفونت‌های باکتریایی را درمان کنید. نکته مهم این است که تمام آنتی بیوتیک‌ها را باید طبق تجویز پزشک مصرف کرد و باید تا آخر آن را مصرف کنید حتی اگر قبل از تمام شدن دارو‌ها احساس بهبود می‌کنید نیز باید آن را ادامه دهید.

۲. درمان بیماری‌های مقاربتی ویروسی

در این مورد خاص آنتی بیوتیک‌ها نمی‌توانند بیماری مقاربتی ویروسی را درمان کنند. هر چند اکثر عفونت‌های ویروسی هیچ درمانی ندارند، برخی از آن‌ها می‌توانند خود به خود برطرف شوند و در بسیاری از موارد گزینه‌های درمانی تنها برای کم خطر شدن و تسکین علائم بیماری می‌باشد.

یکی از مهم‌ترین ارکان درمان بیماری‌های مقاربتی مراقبت‌های بعد از درمان در زمان برقراری رابطه است. همچنین این بسیار اهمیت دارد که تحت نظر پزشک بمانید و آزمایش‌های مخصوص را انجام دهید.

تاثیر بیماری‌های مقاربتی در بارداری

یکی از اتفاقاتی که در حین بارداری برای زنان اتفاق می‌افتد، ابتلا یا تشخیص بیماری‌های مقاربتی است. برای همین یکی از آزمایش‌های متداولی که پزشکان برای بانوان باردار تجویز می‌کنند، تست کامل STD است. لازم به ذکر است که بیشتر بیماری‌های جنسی علائمی ندارند و این امکان وجود دارد که زنان باردار اصلا متوجه مشکل خود نشوند. اما باید بدانید که بیماری‌های مقاربتی زنان برای جنین کشنده هستند و اگر کنترل و درمان نشوند، موجب خسران بزرگی خواهند شد.

درمان این مشکل سخت هم نیست. می‌توان تمام بیماری‌های باکتریایی را در دوران بارداری به کمک آنتی بیوتیک درمان کرد. با این کار از انتقال عفونت از مادر به فرزند هم جلوگیری می‌شود.

اگر در ابتدای دوران بارداری هستید، حتما به پزشک زنان مراجعه کنید.

پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی

عفونت‌ها و بیماری های مقاربتی قابل کنترل است . توجه داشته باشید که در صورت بروز علائم بیماری های مقاربتی یا مشاهده علائم مشابه با بیماری های مقاربتی در شریک جنسی خود باید سریع به پزشک مراجعه کنید. حتی اگر شما هیچ علائم بیماری ندارید، می‌توانید به پزشک یا کلینیک سلامت جنسی مراجعه کرده و در رابطه با عفونت‌های مقاربتی معاینه شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید