با هیستروسکوپی نازایی و ناباروری درمان می شود ؟!

متخصص زنان و زایمان اصفهان | با هیستروسکوپی نازایی و ناباروری درمان می شود ؟!

درمان ناباروری با هیستروسکوپی

هیستروسکوپی چه تاثیری در درمان ناباروری دارد؟ چند وقت بعد از هیستروسکوپی باردار می‌شویم؟ هیستروسکوپی برای درمان نازایی در چه مواردی تجویز می‌شود؟ این روش درمانی چه عوارض جانبی دارد؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره به دست بیاوریم :


همراه ما باشید با مطالب جالب و خواندنی دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :


 متخصص زنان و زایمان اصفهان | . با هیستروسکوپی نازایی و ناباروری درمان می شود ؟!

هیستروسکوپی چه کاربردی در درمان نازایی دارد؟

هیستروسکوپی یکی از روش‌های تشخیصی بیماری‌ها است که افزون بر تشخیص، در درمان برخی از بیماری‌ها نیز موثر است. در روش هیستروسکوپی، دستگاهی با قطر کم و مجهز به یک لامپ و دوربین کوچک، وارد رحم شده و از این طریق، امکان مشاهده قسمت‌های داخلی رحم را برای پزشک فراهم می‌کند.

به این ترتیب هیستروسکوپی سبب می‌شود تا فضای درون رحم به وضوح دیده شده و پزشک بتواند بیماری‌ها را به راحتی تشخیص داده و یا به درمان آن‌ها به کمک هیستروسکوپی بپردازد. در واقع، پزشک قادر است از روش هیستروسکوپی برای تشخیص بسیاری از مسائل و بیماری‌ها مانند مشکلات باروری، دردهای لگنی، پولیپ، فیبروم، توده‌های شکل گرفته در رحم و همچنین دلیل سقط‌های مکرر و … استفاده کند.

افزون بر این، پزشک می‌تواند از هیستروسکوپی به عنوان یک روش درمانی استفاده کرده که در این حالت به آن، هیستروسکوپی جراحی گفته می‌شود. پزشک به کمک هیستروسکوپی جراحی، می‌تواند به اقدامات درمانی مختلفی شامل موارد زیر بپردازد:

  1. محل قرارگیری دستگاه IUD را مشخص کند.
  2. برای برداشتن فیبروم و یا پولیپ رحم اقدام کند.
  3. چسبندگی‌های ناشی از عفونت‎‌های مختلف را برطرف کند.
  4. از بافت‌های مورد نیاز، بیوپسی انجام داده و آن را برای بررسی‌های بیشتر و دقیق‌تر توسط میکروسکوپ به آزمایشگاه بفرستد.

بیماری‌های مختلف رحمی با توجه به دلیل پیدایش و نوع عارضه، روش درمانی مختلفی نیز خواهند داشت. به عنوان مثال، بیماری پولیپ رحمی، به کمک ابزاری مانند قیچی قابل درمان بوده اما برای بیماری مانند فیبروم رحمی لازم است دیواره‌های داخلی رحم و چسبندگی‌های رحمی به کمک روش‌‌هایی مانند هیستروسکوپی، برداشته شده و به طور کامل برطرف شوند.

مزایای درمان نازایی با هیستروسکوپی

درمان نازایی با انجام هیستروسکوپی در اصفهان، مزایای متعددی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان نازایی با هیستروسکوپی، بدون هیچ گونه برشی در ناحیه شکم انجام می‌شود و نیازی به بخیه زدن نخواهد داشت.
  • در روش هیستروسکوپی ضمن آن‌ که نیازی به بستری شدن در بیمارستان وجود ندارد، دردی نیز احساس نخواهید کرد.
  • در هیستروسکوپی جراحی، احتمال بروز عفونت بسیار کم بوده و نیازی نیست نگرانی بابت عفونت‌های بعدی خود داشته باشید.
  • روند بهبود بیماری‌ها از طریق روش درمانی هیستروسکوپی سرعت بیشتری داشته و در زمان کمتری می‌توانید نشانه‌های بهبودی و درمان را مشاهده کنید.

موارد منع استفاده از هیستروسکوپی

روش هیستروسکوپی که برای تشخیص و درمان بیماری‌های مختلف برای بسیاری از افراد پس از تایید پزشک انجام می‌شود، برای افراد دارای ویژگی‌های زیر، ممکن است خطرات هیستروسکوپی را به دنبال داشته و به همین دلیل، عموما توسط پزشکان تجویز نمی‌شود:

  1. افراد مبتلا به سرطان رحم و واژن
  2. افراد دارای انسداد و یا تنگی دهانه رحم
  3. بانوان دارای التهاب لگن، عفونت واژن و یا عفونت ادرای
  4. احتمال بارداری بعد از هیستروسکوپی

هیستروسکوپی که احتمال بارداری در افراد مختلف را بالا می‌برد، غالبا به شکل غیر مستقیم عمل کرده و از طریق درمان مشکلاتی که سبب نازایی شده است، در بارور شدن فرد نقش خواهد داشت. به عنوان مثال ممکن است، خونریزی شدید رحمی روند تخمک گذاری را مختل کرده و از این طریق، قدرت باروری فرد را دچار مشکل کرده باشد. در این گونه موارد هیستروسکوپی جراحی می‌تواند با برطرف کردن خونریزی‌های رحمی و حذف این عامل نازایی، احتمال بارداری فرد را بالا ببرد.

بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان |جراحی هیستروسکوپی رحم

زمان مناسب برای اقدام به بارداری پس از هیستروسکوپی چه زمانی است؟

زمان مناسب برای بارداری بعد از هیستروسکوپی به عقیده بهترین متخصص زنان و زایمان در اصفهان، به نوع هیستروسکوپی که انجام شده است، بستگی خواهد داشت. اگر هیستروسکوپی شما از نوع تشخیصی بوده و بدون هیچ گونه مداخله درمانی و تنها برای تشخیص بیماری و مشاهده فضای داخل رحم صورت گرفته باشد، می‌توانید پس از یک دوره قاعدگی، برای بارداری در زمان دلخواه خود اقدام کنید.

اما در صورتی که هیستروسکوپی انجام شده از نوع درمانی و با هدف برداشتن فیبروم، پولیپ و … باشد، لازم است یک دوره سه ماهه برای اقدام به بارداری صبر کنید. چرا که در طی هیستروسکوپی جراحی ممکن است دیواره رحم آسیب‌ دیده و آمادگی لازم برای لانه گزینی جنین را نداشته باشد. به همین خاطر، باید در این بازه زمانی به رحم فرصت و استراحت داده تا بتواند پوشش دیواره خود را ترمیم و بازیابی کرده و سپس، برای بارداری طبیعی اقدام کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید