سرطان ولوو و واژن
خیلی از موارد ابتلابه سرطان ولوو به دنبال ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV ایجاد می شود. این ویروس از طریق نزدیکی جنسی منتقل می گردد. واکسن اچ پی وی به منظور محافظت در برابر برخی انواع این ویروس در دسترس می باشد. این سویه های ویروس اچ پی وی علاوه بر سرطان دهانه رحم در ایجاد این بیماری نیز دخالت دارند. استفاده از این واکسن به پسران و دختران ۱۱ تا ۱۲ ساله توصیه می شود اما افرد از بازه سنی ۹ تا ۲۶ سال مجاز به استفاده از این واکسن می باشند. واکسن اچ پی وی در ۲ تا ۳ دوز تزریق می گردد که این به سن فرد بستگی خواهد داشت.
فاکتورهای خطر سرطان ولوو
راهی برای اطمینان از ابتلا به سرطان ولوو و واژن وجود ندارد. برخی خانم ها با این که فاکتور خطری ندارند به سرطان ولوو و واژن مبتلامی شوند. اما به طور کلی فاکتورهای زیر در ایجاد سرطان ولوو و واژن دخالت دارد:
- ابتلا به ویروس اچ پی وی
- داشتن ضایعات پیش سرطانی در دهانه رحم یا ابتلا به سرطان دهانه رحم
- ابتلا به بیماری هایی مانند HIV که بدن را در مبارزه با میکروب ها تضعیف می کند
- مصرف سیگار
- احساس خارش و سوزش مکرر
اگر یک یا چند مورد از این علائم را تجربه می کنید بدان معنی نخواهد بود که به سرطان مبتلا خواهید بود، اما توصیه می شود فورا به متخصص زنان خود مراجعه فرمایید.
راهکارهای پیشگیری
برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری به نکات زیر توجه داشته باشید:
- تزریق واکسن اچ پی وی، این واکسن شما را علیه برخی انواع ویروس اچ پی وی محافظت می کند. این ویروس فاکتور خطری در ابتلا به این سرطان می باشد.
- برای کاهش احتمال ابتلا به اچ آی وی و اچ پی وی از داشتن نزدیکی های پر خطر اجتناب کنید.
- عدم مصرف سیگار نیز در کاهش ابتلا به این بیماری نقش دارد.
بدون دیدگاه