سندرم احتقان لگن یا واریس لگنی

متخصص زنان اصفهان | تشخیص سندرم احتقان لگنی

علت واریس لگنی

علت سندرم احتقان لگن مشخص نیست. با این حال احتمال وجود ناهنجاری‌های آناتومیک یا هورمونی یا اختلال در عملکرد می‌تواند به گسترش این بیماری کمک کند. اکثریت زنانی که مبتلا به واریس عروق رحمی هستند بین سنین ۲۰ تا ۴۵ سال و با چند حاملگی قبلی هستند. یک نظریه این است که تغییرات هورمونی و افزایش وزن همراه با تغییرات آناتومیک در ساختار لگن در دوران بارداری می‌تواند باعث افزایش فشار در وریدهای تخمدان شود. ممکن است ضعف دیواره ورید به گشاد شدگی آن ختم شود. استروژن عامل دیگری است که می‌تواند دیواره‌های ورید را ضعیف کرده و زنان را مستعد واریس عروق لگنی کند.

آنچه می‌دانیم این است که در وریدهای طبیعی، خون از لگن به سمت قلب در ورید تخمدان جریان دارد و توسط دریچه‌های داخل ورید از جریان رو به عقب جلوگیری می‌شود. وقتی ورید تخمدان گشاد شود، دریچه‌ها به درستی بسته نمی‌شوند. در نتیجه جریان خون رو به عقب شده که به آن رفلاکس نیز گفته می‌شود. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، جمع شدن خون در داخل لگن رخ می‌دهد. در نهایت واریس وریدهای لگنی رخ داده و علائم بالینی سنگینی و درد احساس می‌شود.

متخصص زایمان اصفهان | احتقان لگن

عوامل خطر

بیشتر زنان مبتلا به سندرم احتقان لگن کمتر از ۴۵ سال سن داشته و در سنین باروری هستند. برخی عوامل می‌توانند زن را در معرض خطرات بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار دهند، از جمله :

  • چند بارداری (۲ یا بیشتر)
  • وجود رحم رتروورس
  • پر بودن رگ‌های پا از خون
  • اضافه وزن
  • تخمدان پلی کیستیک
  • افزایش یا اختلال عملکرد هورمونی

تشخیص سندرم احتقان لگنی

واریس لگنی تنها علت درد لگن نیست. قبل از تشخیص قطعی سندرم احتقان لگنی، باید علل دیگری مانند سرطان تخمدان رد شود. از آنجا که رگ‌های واریسی در ناحیه لگن حتی در دستگاه‌های تصویربرداری پیچیده همیشه قابل مشاهده نیستند، ممکن است از سونوگرافی داپلر استفاده شود.

موثرترین آزمایش تشخیصی برای واریس لگن معمولا سی تی ونوگرام با استفاده از ماده حاجب است. از این رنگ استفاده می‌شود تا رگ‌های آسیب دیده در عکس برداری با اشعه ایکس بهتر دیده شوند.

 متخصص زنان اصفهان |  سندرم احتقان لگن یا واریس لگنی

درمان واریس لگنی

داروهای هورمونی، اسکلروتراپی و یا آمبولیزاسیون جزو روش‌های درمانی محسوب می‌شوند. ولی با توجه به وضعیت بیمار بهترین روش درمانی توسط پزشک متخصص زنان تعیین خواهد شد.

 

مطالب پیشنهادی مرتبط :

متخصص زنان اصفهان دکتر نرگس علیان 

 

 

ارتباط با صفحه رسمی دکتر نرگس علیان 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید