پساری در بارداری و آنچه باید بدانید :

متخصص زنان و زایمان اصفهان | پساری در بارداری

فواید پساری در بارداری

پساری در بارداری | دستگاه پساری حلقه ای پلاستیکی مانند از جنس وینیل است که کاربردهای پزشکی دارد. خانم هایی که نمی توانند افتادگی اندام های لگنی را با روشهای دیگر درمان کنند، حلقه پساری می تواند مشکل آنها را برطرف کند. اما آیا می توان از فواید دستگاه پساری در بارداری هم استفاده کرد؟ در این مقاله قصد داریم به موضوع پساری در بارداری، فواید و عوارض آن بپردازیم.

کاربرد پساری در بارداری

یک روش درمانی سریع و بدون جراحی برای مادران باردار، استفاده از پساری است. به کمک استفاده از این دستگاه می توان مشکلات زیر را در زنان باردار برطرف کرد:

  1. درمان بی اختیاری ادرار در بارداری
  2. بالا نگه داشتن رحم و مثانه و جلوگیری از افتادگی رحم و مثانه طی بارداری
  3. درمان کوتاهی سرویکس در زنان بارداری که نمی توانند سرکلاژ انجام دهند
  4. جلوگیری از زایمان زودرس

جلوگیری از افتادگی مقعد و روده کوچک نیز از دیگر فواید پساری در بارداری هستند. معمولا از پساری، زمانی استفاده می شود که از روشهای درمانی دیگر نمی توان برای درمان مشکلات زنان باردار استفاده کرد.

 متخصص زنان و زایمان اصفهان  | پساری در بارداری

پساری چطور از زایمان زودرس جلوگیری می کند؟

برای جلوگیری از باز شدن دهانه رحم، زایمان زودرس یا سقط جنین در زنانی که سرویکس کوتاهی دارند و جنین آنها پایین است، از پساری استفاده می شود. در واقع حلقه پساری در بارداری، جایگزین عمل سرکلاژ (دوختن دهانه رحم) برای زنانی است که نمی توانند سرکلاژ انجام دهند.

برخلاف تصور بسیاری از مادران باردار، پساری باعث بالا بردن جنین در رحم نمی شود. بلکه از پایین آمدن جنین، باز شدن پیش از موعد دهانه واژن و زایمان زودرس جلوگیری می کند. همچنین استفاده از پساری در طول بارداری باعث می شود طول سرویکس کوتاهتر از چیزی که هست، نشود.

نحوه گذاشتن پساری در بارداری

مادران بارداری که نیاز به استفاده از پساری دارند، باید درباره نحوه گذاشتن پساری، اندازه پساری و نوع آن با پزشک متخصص زنان و زایمان اصفهان خود مشورت کنند. بعضی از پساری ها را خودتان می توانید به راحتی بگذارید یا بردارید. حتما باید قبل از گذاشتن یا برداشتن روزانه ی پساری، دستهای خود را با آب گرم و صابون ضدعفونی کنید.

بعضی از انواع پساری هم هستند که توسط پزشک متخصص زنان و زایمان  داخل واژن گذاشته می شوند. این نوع پساری ها هر یک تا سه ماه باید توسط پزشک برداشته شده و ضدعفونی شوند.

مراقبت بعد از گذاشتن پساری در بارداری

اگر از پساری استفاده می کنید که خودتان می توانید آن را بردارید و بگذارید، باید هر شب پساری را خارج کرده و ضدعفونی کنید. برای این کار باید اول دستها را با آب و صابون ضدعفونی کرده و بعد پساری را خارج کنید. آنرا با آب گرم و صابون خوب بشویید و بگذارید در مجاورت هوا خودبخود خشک شود. با دست ضد عفونی شده می توانید دوباره پساری را وارد واژن کنید.

اگر از مدلهای پساری استفاده می کنید که پزشک باید آن را وارد و خارج کند، حتما هر سه ماه یکبار باید برای خارج کردن و ضدعفونی پساری به پزشک مراجعه کنید. اگر خودتان می خواهید این کار را انجام دهید، دو هفته بعد از گذاشتن پساری و هر سه ماه یکبار باید به پزشک مراجعه کنید.

افتادن دستگاه

ممکن است به خاطر زور زدن در دستشویی، پساری بیفتد. در چنین حالتی اگر امکان استفاده از پساری دیگری را ندارید، باید پساری را بردارید و ۲۰ دقیقه در آب تمیز بگذارید تا خیس بخورد. سپس آن را با آب گرم و صابون خوب شستشو دهید. پساری شسته شده را کنار بگذارید تا با جریان هوا خشک شود.

رابطه جنسی و پساری در بارداری

استفاده از پساری حلقوی موقع رابطه جنسی مشکلی ایجاد نمی کند. اما بسیاری از شکل های پساری به گونه ای هستند که دهانه واژن را پر می کنند و امکان دخول نیست. برای همین باید موقع نزدیکی پساری را بردارید و بعد از نزدیکی دوباره آن را وارد واژن کنید.

متخصص زنان و زایمان اصفهان | از پساری چه می دانید ؟

عوارض گذاشتن پساری در بارداری

به طور کلی استفاده از حلقه پساری در بارداری برای مادر و جنین عوارض جانبی ندارد. با این حال، ممکن است استفاده از پساری در دوران بارداری برای بعضی از خانم ها با عوارض زیر همراه باشد:

• ایجاد زخم باز در دهانه واژن

نامناسب بودن اندازه پساری باعث ایجاد زخم و فرسایش در دیواره واژن می شود. در نتیجه به خاطر بزرگ بودن سایز پساری، خانم ها دچار عوارضی مثل درد یا ترشحات خونی می شوند. این علائم را حتما باید به پزشک خود اطلاع دهید. با برداشتن پساری، زخم و فرسایش دیواره واژن برطرف می شود. بعد از بهبودی می توانید یک پساری با اندازه مناسب بگذارید.

• عفونت بعد از گذاشتن پساری در بارداری

ایجاد ترشحات سفید رنگ و بدون بو، بعد از گذاشتن پساری طبیعی است. اما ضدعفونی نکردن درست دستها یا پساری موقع گذاشتن و برداشتن آن باعث ایجاد عفونت در واژن می شود. در این حالت ترشحات واژن تغییر رنگ داده و بد بو می شوند. اینها علامت عفونت واژن هستند که برای درمان آن باید به پزشک مراجعه کنید.

• سختی در دفع مدفوع

ممکن است به خاطر گذاشتن پساری واژینال، دیواره بین واژن و مقعد تحت فشار قرار بگیرد. به همین دلیل مادر باردار نمی تواند به راحتی دفع مدفوع را انجام دهد.

زمان برداشتن حلقه پساری در بارداری

معمولا در هفته ۳۶ و ۳۷ حاملگی، پزشک توصیه می کند که پساری را بردارید. برداشتن پساری خطری برای شما یا جنین ندارد. چون در این هفته ها، رشد جنین کامل شده و نارس نیست. در صورتی که برداشتن پساری را به هفته های ۳۸ تا ۳۹ بارداری به تعویق بیندازید، ممکن است با مشکلاتی حین زایمان روبرو شوید.

اگر کیسه آب جنین پاره شود یا علائم زایمان شروع شود و هنوز پساری را خارج نکرده باشید، درآوردن آن سخت خواهد شد. به علاوه اگر نیاز به سزارین اورژانسی داشته باشید، خارج کردن پساری با استرس و سختی بیشتری همراه خواهد بود.

 متخصص زنان و زایمان اصفهان  |  پساری در بارداری .سوالات پر تکرار

درباره حلقه پساری در بارداری سوالات زیادی پرسیده می شود. در ادامه می توانید رایجترین سوالات درباره گذاشتن پساری در بارداری را به همراه پاسخ آنها بخوانید:

• این راهکار بهتره یا سرکلاژ؟

زنان بارداری که نارسایی سرویکس دارند، بهتر است عمل سرکلاژ (دوختن دهانه رحم) را انجام دهند. اما به دلایل مختلف پزشکی، بعضی از مادران باردار نمی توانند سرکلاژ کنند، به همین دلیل است که پزشک به این خانم ها پیشنهاد پساری واژینال می دهد.

• این راهکار در دوقلویی هم جواب میده؟

به دلیل اینکه وزن و فشار جنین در بارداری دو قلویی بیشتر است، استفاده از حلقه پساری در بارداری دوقلویی کاملا مفید است و از افتادگی یا پرولاپس شدید اندام های لگنی جلوگیری می کند.

• من باردارم و الان چند هفته است پساری گذاشته ام، چرا هنوز واژنم تیر می کشد؟

احساس درد و فشار در واژن به خاطر پایین بودن جنین و کوتاه بودن سرویکس شما است. گذاشتن پساری برای کاهش درد نیست، بلکه برای این است که جنین بیشتر از این پایین نیاید و زایمان زودرس نداشته باشید.

 

 

مطالب پیشنهادی متخصص زنان و زایمان اصفهان دکتر نرگس علیان :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید