علل بروز ولوواژینیت چیست ؟


ولوواژینیت چیست ؟

ولوواژینیت در واقع التهاب یا عفونت ولوو و واژن است. این مشکل در خانم ها و دختران در تمام سنین ایجاد می شود و علل گوناگونی دارد. در بیشتر موارد عوامل عفونی (باکتری و قارچ) موجب ولوواژینیت می شوند. این در حالی است که محرک های بسیاری موجب بروز عفونت در ولوو و واژن می گردند. درمان ولوواژینیت بر اساس علت آن انجام می گیرد. درماتیت و پسوریازیس، آتروفی واژن و کاندیدیاز مزمن ولوواژینال از جمله علل ولوواژینیت هستند.

 متخصص زنان اصفهان | پسوریازیس و درماتیتپسوریازیس و درماتیت

برخی تغییرات در سبک زندگی اولین و مهم ترین قدم برای درمان ولوواژینیت است. باید از استفاده از مواد آسیب رسان همانند صابون، روغن های عطری، کرم های ضد قارچ، دستمال توالت عطری، اسپری ها و پوشیدن پوشش های مسدود کننده همچون شلوار جین تنگ، جوراب شلواری، لباس زیر پلاستیکی، پوشش ورزشی و پد باید به صورت کامل خودداری کرد.

برای کمک به درمان ولوواژینیت می توان از لباس زیر نخی و تامپون استفاده کرد. بیمار می تواند برای پیشگیری از خشکی و ترک خوردن این نواحی روزانه از مرطوب کننده ملایم که موجب خارش نمی شود استفاده کند. باید از تمام آلرژن های احتمالی دوری کرد. در مواردی که فرد هنگام مقاربت دچار درد می شود، بهتر است تا زمان بهبودی از تماس جنسی خودداری کند.

متخصص زایمان اصفهان | آتروفی واژن

آتروفی واژن

درمان آتروفی واژن شامل استفاده از استروژن موضعی در مواردی است که تنها ولویت رخ داده. اگر بیمار علائم سیستمیک داشته باشد، از هورمون درمانی جایگزین برای درمان ولوواژینیت استفاده می شود. کرم ها یا پساری های استروژن در ابتدا روزانه برای دو هفته و سپس یک یا دو هفته یک بار بسته به پاسخ بیمار به کار می روند.

در بیشتر موارد بهبودی ظرف یک ماه حاصل می شود و در غیر این صورت، وضعیت بیمار مجددا باید بررسی گردد. در مواردی که درماتیت نیز به طور هم زمان وجود دارد، پماد یک درصد هیدروکورتیزون باید روزانه به همراه یک امولسیون مرطوب کننده و یک صابون استفاده شود. کورتیکواستروئیدهای موضعی قوی تر آتروفی را تشدید می کنند و نباید استفاده شوند. اگر با وجود درماتیت مصرف کرم موجب سوزش شود، پساری استروژن توصیه می گردد.

متخصص زنان اصفهان | کاندیدیازیس مزمن ولوواژینال

کاندیدیاز مزمن ولوواژینال

کاندیدیاز مزمن با نوع حاد این عفونت متفاوت است و به یک دوره درمان با ضد قارچ موضعی پاسخ نمی دهد. این بیماران مشکل جدی با ریشه کن کردن این عامل عفونی دارند. با این که در بیشتر موارد سیستم ایمنی این بیماران مشکلی ندارد، بیماری دیابت و آنمی فقر آهن نیز باید بررسی شود. تشخیص کاندیداز مزمن دشوار است.

ترکیبی از علائم عفونت مزمن در ولوو و نتایج مثبت سواب واژینال نشان دهنده کاندیدیاز ولوواژینال مزمن هستند. هنگامی که پزشک متخصص زنان اصفهان به این عفونت مشکوک است، درمان را با ضد قارچ خوراکی آغاز می کند که موثر است و احتمال استفاده از ضد قارچ های موضعی تحریک کننده را کاهش می دهد؛ اغلب داروهایی چون ایتراکنازول، فلوکنازول یا کتوکنازول تجویز می شوند. داروها باید تا زمانی که علائم رفع شوند روزانه مصرف گردند و سه ماه بعد به صورت هفتگی استفاده شوند.

 

 

متخصص زنان و زایمان دکتر نرگس علیان 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید