مشکلات پستانی شامل توده برست، درد پستان، ترشح نوک پستان یا انحراف نوک پستان و تغییراتی در پوست پستان می باشد که در بین خانم ها در همه سنین از نوجوانی تا میانسالی شایع می باشد. در اغلب موارد مشکلات پستانی منجر به بروز سرطان پستان نمی شود. در ادامه به برخی از شایع ترین انواع مشکلات پستانی در خانم ها، نحوه ارزیابی و درمان برخی از آن ها می پردازیم.
توده برست
ممکن است با لمس کردن و یا دیدن، توده سفت در سینه احساس شود که آن را توده برست می نامند. به سختی می توان گفت این نوع از مشکلات پستانی در نتیجه ابتلا به سرطان ایجاد شده است. در اغلب موارد توده برست در خانم های ۲۰ تا ۵۰ ساله در نتیجه سرطان ایجاد نمی شود اما وجود توده سفت در سینه از مشکلات پستانی می باشد که باید مورد ارزیابی و معاینه قرار گیرد. در این شرایط پس از معاینه پستان اقدام بعدی بستگی به سن بیمار خواهد داشت:
خانم های زیر ۳۰ سال:
خانم های زیر ۳۰ سال و آن هایی که قبل از شروع پریود متوجه توده برست می شوند اغلب باید معاینات پستان را در پایان پریود تکرار کنند. در این گروه سنی توده برست و مشکلات پستانی اغلب ناشی از تغییرات هورمونی می باشد که بعد از چرخه قاعدگی برطرف خواهد شد. اگر توده برست با تمام شدن پریود از بین نرفت احتمالا نیاز به انجام سونوگرافی پستان و یا بیوپسی وجود دارد تا تعیین شود توده برست حاوی مایع می باشد یا توده ای جامد است. تا قبل از ۳۰ سالگی انجام ماموگرافی برای مشکلات پستانی توصیه نمی شود، اگر چه در مواردی که سونوگرافی حاوی اطلاعات کافی نباشد انجام ماموگرافی ضرورت می یابد.
خانم های ۳۰ سال و بالاتر:
خانم هایی که در این گروه سنی قرار دارند با تجربه این مورد از مشکلات پستانی (توده برست) باید ماموگرافی تشخیصی انجام دهند و معمولا انجام سونوگرافی نیز ضرورت می یابد. اگر توده های مشکوکی روی ماموگرام یا سونوگرافی مشخص شود معمولا انجام بیوپسی پستان توصیه می گردد.
داشتن نتایج غیر نرمال در ماموگرافی ممکن است نگرانی هایی را در پی داشته باشد اما خوشبختانه اغلب خانم هایی که نتایج غیر نرمال دریافت می کنند به مشکلات پستانی خطرناک دچار نیستند و در اغلب موارد تجمع رسوبات کلسیمی در ایجاد نتایج غیر نرمال و مشکلات پستانی دخالت داشته است.
اگر نتایج ماموگرافی غیر نرمال باشد در آن صورت گام بعدی بستگی به نوع ناهنجاری مشخص شده خواهد داشت. اگر ناهنجاری خوش خیم باشد احتمالا انجام سونوگرافی بعدی تا شش ماه بعد توصیه می شود. در برخی موارد انجام سونوگرافی اطلاعات مفیدی را برای تعریف منشا مشکلات پستانی در اختیار قرار می دهد. در بیشتر موارد منشا این عارضه خوش خیم می باشد اما ممکن است انجام بیوپسی نیز برای بررسی دقیق تر توصیه گردد.
وارونه شدن نوک پستان
در اغلب موارد نوک پستان به داخل برگشته و در برخی اوقات نیز ممکن است در حالت عکس باشد. این نوع از وارونه شدن نوک پستان نشان دهنده مشکل نمی باشد. اگر نوک پستان همیشه در حالت رو به بیرون قرار داشته اما بدون دلیل مشخصی شروع به فرو رفتن به داخل می کند در این صورت باید فورا به متخصص زنان خود مراجعه کنید.
بدون دیدگاه