بررسی دلایل بروز سقط مکرر

بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان | بررسی دلایل بروز سقط مکرر

 علل سقط مکرر را بشناسید :

سقط جنین به صورت پی در پی برای سلامت مادر مضر است و در آینده هم در میزان بارداری موفق تاثیرگذار است .روش‌های زیر برای بررسی علل سقط مکرر استفاده می‌شود که عبارتند از :

  • بررسی سطوح هورمون‌های بدن مانند اندازه‌گیری هورمون‌های تیروئید و پرولاکتین و آندروژن‌ها در جریان خون مادر، اندازه‌گیری میزان قند سرم و بررسی فاکتور هموگلوبین A1C
  • انجام آزمایش ژنتیک برای زوجین و بررسی کروموزومی کامل و کاریوتایپ زن و شوهر
  • بررسی  اختلالات آناتومیک رحم با استفاده از سونوگرافی واژینال، عکس رنگی رحم و یا استفاده از روش‌های جراحی مانند هیستروسکوپی و لاپاراسکوپی.
  • کشف ترشحات واژن و سرویکس با توجه به عفونت‌ها و بررسی آنتی بادی عوامل عفونی در جریان خون مادر.
  • بررسی اختلالات مربوط به اسپرم شامل تعداد شکل طبیعی و حرکت فعال در اسپرم برای انطباق آن جهت پذیرش ایمنی رحم.

تست سلامت جنین ( NST )

درمان سقط مکرر به چه صورت است ؟

پس از بررسی دقیق علل سقط تکراری، در صورت تشخیص علت بلافاصله درمان آن شروع می‌شود.

بررسی قند خون

برای مثال زمانی که بیمار با سابقه سقط تکراری برای حاملگی آماده می‌شود، اگر در بررسی قند خون سرم، با قند خون و میزان هموگلوبین A1C بالا رو به رو شویم، حتماً باید میزان قند خون سرم و میزان هموگلوبین A1C به دقت کنترل شود. پس از اطمینان از وضعیت نرمال این فاکتورهای مهم برای مادر، اقدام به شروع فاز بارداری می‌شود.

اختلالات ترومبوفیلی

در صورت وجود اختلالات ترومبوفیلی  استفاده از آسپرین، اسید فولیک و ویتامین دی، به مدت حداقل دو ماه پیش از شروع بارداری اجباری است. با شروع بارداری نیز مصرف این داروها باید ادامه داشته باشد.

مصرف داروهای ضد انعقادی تزریقی مانند هپارین و انوکساپرین ، باید از زمان تشخیص بارداری شروع شده و تا هفته بیستم ادامه پیدا کند. گاهی اوقات لازم است تا پایان بارداری درمان ضد انعقادی ادامه یابد.

بهترین متخصص زنان و زایمان اصفهان | درمان سقط مکرر به چه صورت است ؟ 

سقط مکرر با علل هورمونی

در سقط با علل هورمونی در صورت پایین بودن میزان پروژسترون سرم، استفاده از پروژسترون تزریقی به صورت شیاف مورد نیاز است. چنانچه بیمار از مشکلاتی مانند کم کاری تیروئید، افزایش آنتی بادی تیروئید و پر کاری تیروئید رنج ببرد، ابتدا باید این افزایش و کاهش هورمونی جبران شده و سپس بارداری شروع شود.

هایپر پرولاکتینمی و موارد افزایش آندروژن‌های سرم

در صورت افزایش آندروژن‌های سرم، داروهایی مانند قرص‌های جلوگیری از بارداری به مدت مشخصی به بیمار تجویز شده و پس از اطمینان از کاهش آندروژن‌های سرم، قرص‌های جلوگیری از بارداری قطع شده و حاملگی شروع می‌شود.

سقط جنین به علت عوامل ایمونولوژیک

در موارد سقط جنین به علت عوامل ایمونولوژیک داروهای سرکوب‌کننده‌ ایمنی مانند پردنیزولون، داروی زیرجلدی GCSF و داروی IV IG مورد استفاده قرار می‌گیرد. درمان با IV IG در صورت تشخیص بارداری تا پایان هفته بیستم ادامه می‌یابد.

اگر عوامل ژنتیک پدر یا مادر در بررسی کاریوتایپ والدین دچار اختلال باشد. این اختلالات شامل شکست کروموزومی یا حذف بازوهایی از کروموزوم‌های مختلف ممکن است دیده شود. در این صورت چند راه حل درمانی پیش رو خواهیم داشت.

 

 

برای گرفتن اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید . 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید