علل درد لگن در زنان


چه عواملی سبب بروز درد در ناحیه لگن زنان می شود ؟

درد لگن در زنان به صوت دردی طولانی تعریف می شود که اغلب زیر شکم اتفاق می افتد و به مدت حداقل ۶ ماه ادامه دارد. درد لگن در زنان عموما علامتی از یک شرایط مزمن است اما برخی اوقات عملکرد غیر نرمال سیستم عصبی منجر به بروز درد لگن در زنان می شود.

طیفی از اختلالات گوارشی و جنیکولوژیک می تواند در علل درد لگن نقش داشته باشد. در ۲۰ درصد موارد درد لگن به دلایل جنیکولوژیک روی می دهد. برخی از دلایل جنیکولوژیک که در علل درد لگن در زنان نقش دارد عبارت است از:

  •  متخصص زنان اصفهان | آندومتریوزآندومتریوز

در این بیماری دیواره داخلی رحم که آندومتریوم نام دارد در فضای خارج از رحم منتشر می گردد. برخی خانم های مبتلا به آندومتریوز علائم بالینی نشان نمی دهند در حالیکه برخی دیگر درد مزمن لگنی و سایر عوارض مانند ناباروری را نشان می دهند.

  • بیمای التهابی مزمن لگن

بیماری التهابی لگن نوعی عفونت حاد می باشد که در اثر انتقال ارگانیسم های مقاربتی روی می دهد. بیماری التهابی لگن رحم، تخمدان ها و لوله های فالوپ را درگیر می سازد.  دلیل چنین امری اثبات نشده است اما احتمالا آسیب دائمی به رحم، تخمدان ها و لوله های فالوپ ممکن است در این میان دخالت داشته باشد.

در توضیح علل غیر جنیکولوژیک دخیل در علل درد لگن در زنان می توان به مواردی مانند سندرم روده تحریک پذیر، سندرم مثانه دردناک، دیورتیکولیت و فیبرومیالژیا اشاره کرد.

تشخیص درد لگن در زنان

از آنجاییکه شرایط مختلفی در علل درد لگن دخالت دارد، تعیین علل درد لگن دشوار می باشد. در تشخیص علل درد لگن به موارد زیر توجه می شود:

در نظر داشتن سابقه بیمار و معاینه فیزیکی

معاینه فیزیکی شکم و لگن نقش مهمی در تعیین علل درد لگن ایفا می کند. در معاینه فیزیکی کمر، زیر شکم و ران ها نیز باید در نظر گرفته شوند. بسته به نتایج حاصل از معاینه لگن سایر تست ها مانند شمارش تعداد سلول های سفید خونی، آزمایش ادرار، بررسی احتمال مربوط به عفونت های مقاربتی و انجام تست بارداری ممکن است توصیه شود.

متخصص زنان اصفهان | متخصص زنان اصفهان خوب

سونوگرافی لگن

انجام سونوگرافی لگن در شناسایی علل درد لگن  موثر است. با استفاده از سونوگرافی لگن ساختار ارگان های داخلی لگن به دقت بررسی می شود و احتمال مواردی مانند توده های لگنی از جمله کیست های تخمدان و فیبروم بررسی می شود. انجام سونوگرافی در تشخیص مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر که ممکن است درد لگن در زنان را به دنبال داشته باشد چندان موثر نمی باشد.

لاپاراسکوپی

این روش تشخیصی در بررسی برخی علل درد لگن موثر می باشد. مواردی مانند آندومتریوز و بیماری مزمن التهابی لگن با استفاده از لاپاراسکوپی بررسی می شود . لاپاراسکوپی روشی شبیه به جراحی می باشد که طی آن ممکن است از داروی بیهوشی برای القای خواب و پیشگیری از درد استفاده شود. در لاپاراسکوپی تلسکوپی کوچک و مجهز به دوربین از طریق برش کوچکی که زیر ناف ایجاد می شود وارد بدن می گردد.

با استفاده از تلسکوپ جراح زنان قادر خواهد بود داخل شکم و ارگان های باروری را مشاهده کند. اگر نتایج لاپاراسکوپی نرمال باشد باید تست های تشخیصی مربوط به دلایل غیر جنیکولوژیک درد لگن  مورد بررسی قرار گیرد. اگر نواحی غیر نرمال در لاپاراسکوپی مشاهده گردید  در آن صورت علت زمینه ای درمان شده و یا حین انجام لاپاراسکوپی نمونه برداری انجام می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید