دلایل جوش پریود چیست و چطور درمان می شود ؟

متخصص زنان و زایمان اصفهان | دلایل جوش پریود چیست و چطور درمان می شود ؟ .

جوش دوره قاعدگی ؛ دلایل جوش پریود و چطور از آن خلاص شوید؟

جوش پریود  | از دردهای شکمی دوره قاعدگی بدتر هم داریم؟ ‌جوش را با خود به ارمغان می‌آورد! جدا از ‌جوش، تغییر در سطوح هورمونی باعث ایجاد حالت بدخلقی، درد پستان و سایر علائم مربوط به PMS (سندرم پیش از قاعدگی) می‌شود. اجازه دهید در این مقاله در مورد جزئیات ‌جوش پریود و راه‌های درمان آن بحث کنیم.


مطالب خواندنی و آموزنده دکتر نرگس علیان متخصص زنان و زایمان اصفهان :


جوش پریود چیست؟

در طول چرخه قاعدگی، هورمون‌ها دچار نوسان شده و در نتیجه ‌جوش دوره قاعدگی ایجاد می شود. دقیقا قبل از شروع دوره قاعدگی، تولید هورمون‌های پروژسترون و استروژن (هورمون‌های جنسی زنانه) به ترتیب کاهش و افزایش یافته و در نتیجه آن تولید چربی در بدن افزایش می‌یابد. ترشح بیش از حد غدد چربی پوست، باعث مسدود شدن منافذ پوست و ایجاد ‌جوش پریود می شود.

 متخصص زنان و زایمان اصفهان | دلایل جوش پریود چیست و چطور درمان می شود ؟ .

چرا در دوره قاعدگی هورمون‌ها دچار نوسان می‌شوند؟

خب جواب این است که هورمون‌ها مسئول همه فرایند دوره قاعدگی هستند. نوسانات هورمونی باعث ایجاد التهابات پوستی و ‌جوش می‌شود. وقتی سطوح هورمون‌های استروژن و پروژسترون در حال نوسان است، هورمون جنسی مردانه تستسترون، می‌تواند باعث تحریک فعالیت غدد چربی و تشدید علائم ‌جوش شود.

در دوره قاعدگی چه اتفاقی برای هورمون‌ها می‌افتد؟

روند قاعدگی در طول دوره بلوغ شروع می‌شود و شامل ریختن پوشش داخلی رحم است. این پوشش تقریبا هر ۲۸ تا ۳۰ روز ایجاد شده و در صورتی که زن باردار شود، برای پرورش تخمک بارور مهیا می‌شود. اگر بعد از تخمک گذاری باروری اتفاق نیافتد، بدن این پوشش را آزاد کرده و از طریق واژن خارج می‌سازد و این درست زمانی است که خونریزی شروع می‌شود.

پروژسترون هورمونی زنانه و عامل ضخیم شدن پوشش داخلی رحم است. این پوشش جنین را در داخل رحم مادر محافظت می‌کند. وقتی بارداری اتفاق نیافتد، سطح هورمون‌های پروژسترون و استروژن کاهش می‌یابد و در نتیجه دیواره رحم دچار ریزش می‌شود. در طول دوره قاعدگی ممکن است سطوح هورمون آندروژن نیز نوسان داشته باشد. این نوسانات هورمونی باعث تحریک غدد چربی پوست برای ایجاد چربی بیش از حد شده و در نتیجه ‌جوش قاعدگی شکل می‌گیرد.

درمان‌های موضعی برای درمان ‌جوش پریود

‌جوش های دوره قاعدگی همراه با گرفتگی عضلات، می‌تواند باعث درد بیشتر شود. در اینجا چند روش برای تسکین و کاهش ‌جوش‌های دوره قاعدگی ارائه شده است:

بنزوئیل پروکساید

بنزوئیل پروکساید موضعی به صورت کرم و ژل موجود است. این ماده دارای خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی است که باعث کاهش تورم و قرمزی پوست می‌شود. عوارض جانبی:

  1. خستگی
  2. گز گز کردن
  3. سوزش
  4. حساسیت به آفتاب

سالیسیلیک اسید

سالیسیلیک اسید عاملی لایه بردار و دارای خاصیت ضد التهابی است. این ماده لایه فوقانی پوست را می-زداید و به کاهش علائم ‌جوش کمک می‌کند.

رتینوئیدهای موضعی

این مواد که از مشتقات ویتامین آ هستند، برای درمان ‌جوش ملایم تا متوسط، به گستردگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مواد دارای خاصیت ضد التهابی هستند و به حفظ شفافیت پوست کمک می‌کنند. عوارض جانبی:

  • قرمزی
  • خارش
  • سوزش
  • خشکی

 متخصص زنان و زایمان اصفهان  | راه های پیشگیری از نفخ قاعدگی

درمان‌های خوراکی برای ‌جوش قاعدگی

قرص‌های جلوگیری از بارداری

برخی از قرص‌های جلوگیری از بارداری مشخص، در درمان جوش‌های هورمونی موثر هستند.

ضد آندروژن‌ها

قرص‌های ضد آندروژن مانند فلوتامید، اسپیرونولاکتون و سیپروترون، سطوح آندروژن بدن را تنطیم کرده و کاهش می‌دهند. سطوح بالای آندروژن باعث تولید بیش از حد چربی و ‌جوش می‌شود.

توجه: برای داروهای خوراکی با متخصص پوست خود مشورت کنید.

با جوش‌هایی که در زمان غیر از دوره قاعدگی ایجاد می‌شوند چه کنیم؟

اگر پوستی مستعد ‌جوش دارید، بسیار محتمل است که پوست شما صرف نظر از دوره قاعدگی، هر زمان دچار جوش شود. برای درمان ‌جوش های مقاوم به متخصص پوست مراجعه کنید. متخصص پوست برای کاهش علائم ‌جوش، درمان خوراکی به همراه کرم های موضعی تجویز می‌کند.

۱- ایزوترتینوین

ایزوترتینوین برای درمان ‌جوش کیستیک شدید موثر است. این ماده از مشتقات ویتامین آ است و خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی دارد. ایزوترتینوین دارویی قوی است و اگر فقط در دوره قاعدگی ‌جوش دارید، توصیه نمی‌شود.

۲- آنتیبیوتیک‌های خوراکی

آنتیبیوتیک‌های خوراکی باکتری‌های عامل ‌جوش را از بین می‌برند و در درمان ‌جوش ملایم تا متوسط موثر هستند. اگرچه، آنتیبیوتیک‌های خوراکی در صورت استفاده مداوم، اثربخشی خود را از دست می دهند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی؟ پیام ارسال کنید